7 Eylül 2009 Pazartesi

John Lydon PiL'i Yeniden Şarj Ediyor!


Punk'ın douğuşuna sebep olan efsanevi grup Sex Pistols'un solisti John Lydon, 17 yıl aradan sonra Public Image Ltd., nam-ı diğer PiL'ı yeniden kurmaya hazırlanıyor. Lydon PiL'i, yıl sonunda İngiltere'de mini bir turneye çıkmak üzere yeniden bir araya getirmeyi amaçlıyor.

53 yaşındaki John Lydon'ın her zaman her yerde söylediği gibi "anti-rock" grubu kurma çalışmalarının bir ürünü olan Public Image Ltd., 1978'de kurulmuştu. Kurucu üyesi tabii ki de Lydon, yıllar geçtiğinde tek sabit üyesi de. Kısacası grubun beyni diyelim çünkü ne zaman kurulacağına, ne zaman dağılacağına o karar veriyor anlaşılan. 1993'te kariyerine yalnız devam etmek istediğini açıklayan Lydon, 9 isimli dokuzuncu albümlerinden sonra grubu dağıtmıştı.

PiL, bugünlerde büyük başarılara imza atmış bir grup olarak anılmasa da NME bu grup için muhtemelen post-rock türündeki ilk grup diyor. Grubu bilmeyip de tanımak isteyenlere öneri: Metal Box isimli albümleriyle başlayın. Hatta ondan önce, aşağıda Rise'ın klibini izleyerek başlayın.


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Fitah Tencur on 8/9/09 7:14 ÖÖ dedi ki...

Johnny Rotten yakında SSUKB'de yazacak. Bekleyin..

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa