28 Eylül 2009 Pazartesi

Roman Polanski Gözaltında


Ünlü yönetmen Roman Polanski'yi gözaltına almışlar. Hem de bu, 31 yıl önce ABD'nin tutuklama isteği üzerine gerçekleşti.

Zürih Film Festivali'ne ömür boyu başarı ödülünü almak için davet edilen Polanski, İsviçre'ye adımını atar atmaz Zürih polisince tutuklandı. 1978'de, 13 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği suçlamasını kabul etmişti ve bir yıl sonra Frans'ya kaçmıştı. Bu davanın sonucu olarak ABD'de yargılanması için iade edilmesi talep ediliyor.

İddianameye göre Polanski, ABD'ye iadesi sonucunda ömür boyu hapis cezası ile yargılanacak. Oscar'lı yönetmen, daha önce bu davanın düşmesi için girişimlerde bulunmuştu. En son geçtiğimiz Mayıs ayında red cevabı almıştı.

Roman Polanski, Piyanist adlı filmiyle 2003 yılında En İyi Yönetmen Oscar'ına layık görülmüş ancak hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle ödül törenine katılamamıştı.


Tüm bunlar olurken politikacılardan ve sinemaseverlerden Polanski'ye destek yağıyor. Aslında Fransız vatandaşı olan Polanski'nin tutuklanması Fransız Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner tarafından "biraz karanlık" olarak nitelendirildi. Sinemacıların mesleki gazetesi Screen Daily'ye göre, Hollywood'un ünlü patronlarından Harvey Weinstein de Polanski'nin arkasında.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa