15 Eylül 2009 Salı

Soderbergh'den Cleopatra Açılımı


Hollywood müzikal tutkunlarının kalbini çalmayı kafasına koymuş durumda. Ocean serisinin ve Che Guavera'nın hayatını konu alan Che filminin arkasındaki isim Steven Soderbergh, bu sefer tarih boyu hep popüler kalmayı başarmış bir isme beyazperdede yeniden hayat veriyor: Cleopatra (az bilinen adıyla Cleopatra VII) Soderbergh'in müzikal filmi Cleo ile 2011'de yirmibirinci yüzyıl izleyicisiyle buluşacak!

Film hakkındaki çalışmalar çok taze, dolayısıyla fazla bilgi de bulunmmakta. Mısır Kraliçesi Kleopatra, Julius Caesar ve Mark Anthony arasındaki meşhur aşk üçgenini konu alan film sürpriz bir şekilde hikayesini ilkçağda değil, 1920'lerin retro atmosferinde işleyecek. Müzikal yapının 20'lerle 50'ler arasındaki bir dönemin kültürüne göre şekilleneceği tahmin edilen filmde tarihi karakteri canlandıracak oyuncu ise Catherine Zeta-Jones.


Mısır kraliçesinin ihtiras dolu hikayesi 1963 yılında Cleopatra adı altında beyaz perdeye uyarlanmış, aynı yıl dört Oscar heykelciği kazanmış ancak gişede başarıya ulaşamamıştı. Bunun yanında 2 milyon dolar olarak planlanan bütçenin 44 milyon dolara dönüşmesi, enflasyon da hesaba katıldığında filmi tüm zamanların en pahalı ikinci yapımı (314.6 milyon dolar!) haline getirmiş, bu durum da kraliçeyi neredeyse 50 sene kadar Hollywood setlerinden uzaklara sürmüştü. Hem romantizmi hem de Roma tarihinin en çalkantılı dönemlerini içinde barındırması ile büyük potansiyele sahip hikaye, bir müzikal olarak Soderbergh'in elinde nasıl hayat bulacak 2011'de göreceğiz...
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa