7 Eylül 2009 Pazartesi

Yahut: You Know I'm No Good





Yeni albümün çıkmasıyla herkes yine Arctic Monkeys'i konuşmaya başladı. Grup, ilk günden beri "Bu çocuklarda ne var bu kadar konuşacak?" minvalinde şüpheli yaklaşımlara maruz kalıyor. Yine de siz öyle demeyin, bayağı yetenekli çocuklar. Hem de ciddi anlamda yenilikçiler. Bugünün müziğini yaparken kendi tavırlarını yakalayabilmek herkesin harcı değil. Bu da başarıyı getirdi elbet ve Humbug ile bu başarının devamının geleceğini gösterdiler.

Nasıl böylesine özgün olabildiler peki? Birden bire kendi şarkılarıyla ortaya çıkmışlardı. Peki hiç mi cover yapmadılar? Elbette yaptılar. İlk bir araya geldiklerinde ne yaptıklarını bilemiyoruz ama ünleri epey arttıktan sonra Amy Winehouse'un dünya çapında ünlenmesini sağlayan You Know I'm No Good isimli şarkısının cover'ını yaptılar Live Lounge için.

Şarkı zaten bütün dünyanın beğenisini toplamıştı ama Arctic Monkeys versiyonu da hiç göz ardı edilmeyecek şekilde iyiydi. Şarkı çok net bir şekilde rock elementleriyle süslenebilecek bir şarkı. Arctic Monkes şarkıya çok fazla bir şey katmış mı? Hayır. Ama bu kadar kadınsı bir şarkının bir erkeğin vokalinden dinlemek çok ilginç geldi bana. Bu güzel yorumun, Arctic Monkes'in ününe ün kattığı kesin.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa