9 Ekim 2009 Cuma

Grunge Ruhu Tam Gaz Devam



Alice In Chains yola devam ediyor. Pearl Jam uzun süre sonra elle tutulabilir, çok dinamik bir kayıt kotarıyor. Soundgarden'ın yeniden toparlanması gündemde. Chris Cornell... Eh, O'nun da şımarıklıklarını ve deneyselliğini hoşgörüyoruz.

Ölüyü diriltmek ya da zamanda yolculuk yapmak ne kadar mümkün bilmiyoruz; yarın-bugün mümkün olabileceğinden de şüpheliyiz.

Yine de döneme tanıklık, dönem hissiyatına ortaklık yapmış insanlardan biri olarak, biraz aşağıda izleyebileceğiniz sahneyi gözlerimle görebilmeyi ne kadar istediğimi açıklamayı gereksiz buluyorum.

Yıllar sonra karşınızda: 'Hunger Strike'



Share This
Subscribe Here

3 yorum:

ÖFK on 10/10/09 4:28 ÖÖ dedi ki...

aslında grunge tam gaz devam etmiyor,edemiyor.keşke edebilse...pearl jam'in yeni albümü çok fazla birşey vaat etmiyor.standart bir alternative rock grubu gibiler.2000'lerde hala '90'ların mirasını yiyorlarmış gibi geliyor bana.belki biraz ağır oldu bu söylem ama cidden backspacer'la aic'nin yanında çok sönük kaldılar.pearl jam'i bir kenara koyarsak soundgarden'ın toplanacağını düşünmüyorum.özellikle chris'in röportajlarına dayanarak bu yorumu yapıyorum.tabii bir de kim thayil'in müziği bıraktığı dedikoduları var.fakat asıl gözden kaçırılan nokta,hep üvey evlat olarak görülen,kaliforniyalı olmanın dezavantajını sapına kadar yaşayan STP'dir.umarım purple ve core kalitesinde bir albümle geri dönerler.

http://www.youtube.com/watch?v=suHEGUOODY8& bu video da üstteki videonun ardından izlenmeli mutlaka.aynı konserden fakat bu sefer jerry cantrell,mccready'den gitar kapıp alive'da döktürüyor.

snw on 10/10/09 11:57 ÖÖ dedi ki...

Chris Cornell ve Eddie Vedder'ın on yılın üstüne Hunger Strike söylemesini büyüleyici buluyorum. Bu fazla karşılaşabileceğin bir hadise değil. Yoksa tabii ki devam edemez 'Grunge Ruhu'. Grunge'ın Dünya'yı kontrol altına aldığı dönem, bambaşka bir dönemdi. O dönemi çekip çeviren parametrelerle, bu dönemi çekip çeviren parametreler bambaşka. Yani Grunge'ın moda olması yalnızca Pearl Jam, Alice In Chains veya Soundgarden'ın iyi müzik yapabilmesine bağlı değil. Politik, ekonomik ve sosyolojik olarak benzer koşulların yeniden oluşması gerekiyor.

Hepsini geçtim, Dünya bireyin algı sınırları içinde vardır. Eddie Vedder ve Chris Cornell şarkıyı söylerken ben burada aynı şeyleri hissettim. Orada bulunabilenleri tahmin bile edemiyorum. Yani evet, Grunge tabii ki Dünya'yı yeniden ele geçirmeyecek. Ama 'Grunge Ruhu Tam Gaz Devam'.

ÖFK on 10/10/09 1:48 ÖS dedi ki...

aslında başlıktaki 'ruh' kelimesini atlamışım.cidden de söylediğin gibi konserde bir ihtişam,insanı kendine çeken bir büyü var.el kamerasıyla çekilmiş görüntüler bile insanı tatmin edebiliyor.söylediğin gibi orda bulunanların neler yaşadığını tahmin edemiyorum.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa