13 Aralık 2009 Pazar

Performans: Norrda


Alternatif müziğin en önemli isimlerinden Norrda sahnedeydi.




Çıktığı günden itibaren her geçen gün artan bir hayran kitlesine sahip olan, Türkiye alternatif müzik piyasasının en ilginç seslerinden biri olan Norrda, cuma gecesi Haymatlos'taydı. Prodüktörlüğünü Hakan Vreskala ve Portecho'dan tanıdığımız Deniz Cuylan'ın yaptığı, vokalde Selen Hünerli, perküsyonda Hakan Vreskala ve gitarda Deniz Cuylan'ın yer aldığı bir kadroyla ilk albümleri Infinite Face'i çıkartan grup, (en azından bu sonbahar - kış dönemine dek) az ve öz konser vermesiyle de biliniyor. Kasım ayında Taksim Haymatlos'ta verdikleri konserin üzerine Aralık ayında bir kez daha aynı sahneye çıkan grubu önümüzdeki aylarda daha sık seyredebilecek miyiz acaba?


  • Bir önceki Haymatlos konserinde olduğu gibi bu konserde de Deniz Cuylan sahnede yoktu. Bir önceki konserde yer almama sebebini bilemiyorum; ama Selen Hünerli'nin söylediği kadarıyla bu konserde olmama sebebi kendisinin New York'ta olmasıymış. Norrda'nın, Deniz Cuylan olmadan da sahnedeki işini rahatlıkla yürüttüğünü öncelikle belirtelim. Öte yandan Deniz Cuylan'ın (aşağıda detaylıca belirteceğimiz gibi) sahnedeki eksikliğini hissetmek de mümkündü. Cuylan, pek çok projede yer alan, başarılı bir müzisyen; ancak bu projelerin konserleri gerçekleştiğinde kendisini sahnede görememek de ufak çapta bir hayal kırıklığı yaratıyor işin aslı.

  • Adettendir, ses sistemi ve seyirciye de değinmek gerek: En önde olduğumuzdan ses sisteminin iyi ya da kötü olmasıyla ilgili düzgün bir yorum yapmamız mümkün değil aslında; ama benim gördüğüm kadarıyla herkes halinden memnundu. Seyirci de zaten çoğunlukla Norrda'yı bilen, dinleyen insanlardan oluştuğu için genelde pek çok şarkı tek ağızdan söylendi. Normal playlistin bitişinin ardından grup, daha önceki konserlerinde yaptıkları gibi Sabahat Akkiraz ile birlikte kaydettikleri Mavilim türküsünü söyledi. Konser sonunda ise bir kez daha I Know vardı.

  • Yanlış bilmiyorsam daha önceki Haymatlos konserinde olduğu gibi bu konserde de elektroniklerin başında Ali Rıza Şahenk bulunmaktaydı. Bu noktada aslında önemli bir eleştirim var: Norrda'nın 3 kişilik ekibiyle sahneyi doldurduğundan, iyi bir performans ortaya koyduğundan şüphem yok. Ancak özellikle de Deniz Cuylan'ın yokluğunda gitarların da kayıttan verilmiş olması, sadece vokal ve perküsyonun canlı olarak sunuluyor olması bence önemli bir eksiklikti. Deniz Cuylan New York'ta olsa da, yeri doldurulsa daha iyi olabilirdi. Çadır'da gerçekleşen geçmiş bir konserden de hatırladığım kadarıyla Norrda, başka enstrümanlara sahnede yer vermiyor. Aslında canlı performansa biraz daha zengin bir kadroyla çıkılsa, bence kesinlikle kat kat daha büyüleyici bir gösteri ortaya konulabilir.

  • Çadır'da gerçekleşen konserde seyircilerin arasına bir semazen sokan grubun bu konserde de böyle bir şey yapması, konsere gelenlere unutulmaz bir deneyim yaşatabilirdi tahminimce. İnşallah sonraki konserlere diyoruz.

  • Daha ilk albümleriyle tertemiz, büyüleyici bir soundla karşımıza çıkan Norrda'dan, hem yeni parçalar, hem de daha pek çok canlı performans beklediğimizi söyleyebiliriz.


Not: Fotoğraflar için Nağme Öğmen'e teşekkürler. Konserden diğer fotoğraflara bu adresten ulaşabilirsiniz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa