7 Mayıs 2010 Cuma

Oradaydık: 11. Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri




“Buraya göbek atmak yasaktır!” 





İstanbul Film Festivali, İKSV Caz Festivali gibi etkinliklerde bile bu kadar “entel”in bir arada görülmediği 11. Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri’nde, ağaçtaki dileklerin kafamıza düşmesiyle şunu fark ettik: Meğer herkes “Buraya göbek atmak yasaktır!” kuralını çiğnemeye dünden razıymış.

Parkın her köşesinde ayrı bir insan prototipi vardı: Senkronize olamayan ve ortaya sadece gürültü çıkaran çalgıcılar, turistler, Rock’n Coke hayranları, ateşli ip döndürücüleri ve ateş püskürtücüleri, rastalılar, anneanneler, babaanneler, teyze-kızları, amca-oğulları gibi birçok ünvanı olan insanlar... En başta dört bir yandan farklı ezgiler duyup hangisine dahil olacağımızı seçmekte biraz zorlandık. Hangisi olduğu çok da önemli olmadığı için bize en yakın olana ayak uydurduk. Fakat ekonomik kriz Ahırkapı’yı da vurmuş olmalı ki çalgıcılar hiçbir yerde 10 dakikadan fazla durmadılar, istek parçalara karşı da soğuk baktılar. Olsun, eğlendirmesine eğlendirdiler bizi.

İçimizdeki kurtları dökmeye başlamıştık ki “senkronizasyonsuzluk”a daha fazla dayanamayıp çareyi bir süre çekirdek çıtlamakta bulduk. İki paketin sonunu görüp tuzlu dudaklar ve susuzlukla ortada kalınca, baktık çekirdek bizi ısıtmaya yetmiyor, sahneye geri döndük ve göbek atmaya devam ettik.

Arada küçük kağıt parçalarına dileklerimizi çizmeyi de ihmal etmedik tabii. Yaklaştıkça çalan oynak parça daha da tanıdık geldi ve bir süre sonra fark ettik ki biz de muhtemelen diğerleri gibi ilk defa o an duyduğumuz yeni bir Ederlezi uyarlamasında göbek atıyoruz.

Topraklara gömülen ve ağaçlara asılan dileklerle geceyi, Sultanahmet’ten Beşiktaş’a yürümeye çalışarak olaysız bitirdik.

“Buraya göbek atmak yasaktır!” ibaresinden korkmuyorsanız, seneye birlikte gidelim.

Bineceğiniz tramvayın sizi de şaşırtması dileğiyle!

Yazıyı yazanlar: Coşku Arslanboğan, Gözde Cöbek, Ulaş Yardımcı (Katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.)
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa