1 Mayıs 2010 Cumartesi

Soundgarden: Hala 'Taş' Gibi



13 yıl sonrasında ilk performansını sergileyen grup bu mu? İnanmak mümkün değil.  



Malumunuz Soundgarden 16 Nisan'da Seattle'da 13 yıl sonraki ilk konserini vermişti. Grubun Nudedragons (Soundgarden'ın anagramı) adı altında verdiği sürpriz performansın profesyonel çekiminden 'Beyond the Wheel'ın olduğu kısım grup tarafından sevenlerine sunuldu.

Şahsen videoyu izlerken nutkum tutuldu, sanki o 13 yıllık duraklama dilimi hiç var olmamış gibi. İnsanın inanası gelmiyor. Yaşını başını almış adamlarda hala bu enerji, bu kabiliyet, bu yırtıcılık... Nasıl var olabiliyor? Bunlar sadece videonun kısa vadedeki etkileriydi. Uzun vadeli olanların bünyemde meydana getirdikleri değişimleri ise tarif etmem pek mümkün değil galiba. Lakin şunu söyleyebilirim ki en sevdiğim grup olan Alice in Chains'in yeni albüm çıkaracak olması bile bu kadar heyecan yaratmamıştı bende. Evet, uzun zamandır bu kadar heyecan verici, ağızları açıkta bırakan bir performans izlememiştim. Soundgarden rock müziğin geleceğine dair olan umutlarımın biricik kaynağı, beklentilerimin ve kelimelerin toplamının çok daha fazlası.
  



Share This
Subscribe Here

1 yorum:

snw on 1/5/10 2:19 ÖÖ dedi ki...

Chris Cornell Audioslave'i sonlandırdı, sigarayı bıraktı, evlendi, Avrupa'ya taşındı ve arada gerçekten ne olduğunu anlamadığımız bir adet Timbaland ortaklığı gerçekleştirdi; ardından Porto Riko'lu dansçılar ve Michael Jackson olma hayalini bırakarak. Kendisi için Soundgarden günlerine ve hatta performansına dönebilmek için gerekli şartlar olgunlaşmış görebildiğimiz gibi. Bu tonları, bu rahatlıkla, canlı gezebildiğini epeydir görmemiştim. Bana da iyi geldi.

Bekleriz kendilerini.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa