8 Eylül 2010 Çarşamba

Interpol ve Weezer'ın Yeni Albümleri MySpace'te



MySpace böyle dirilebilir mi?

MySpace indie müzik dünyasından iki önemli isim Interpol ve Weezer'ın yeni albümlerinin premier'i ile ben burdayım mesajı veriyor.

Avaz Avaz'da haberlerini çok sık gördüğünüz ve hepimizin merakla beklediği yeni Interpol albümü Interpol, çıkışından bir hafta önce grubun MySpace sayfasından hayranların beğenisine sunulan albümlerden oldu. Barricade videosu ile artık müzik severleri albüme iyice ısındıran grubun yeni kadrosunun etkisini görmek ve köklere dönüş iddiasını sınamak için buradan albüme ulaşabilirsiniz.

Albümü piyasaya çıkmadan MySpace'ten paylaşan bir diğer isimse Weezer oldu. Hurley adlı albümleri için kapak olarak Lost'un Hurley'si Jorge Garcia'yı kullanan grup, istedikleri sansasyonu elde etseler de müzik dünyası tarafından ne kadar ciddiye alındıkları tartışılması gereken bir konu. Tüm bu hareketlerden uzaklaşıp bir dinleyici olarak albümü değerlendirmek için ise buradan sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Siz de son zamanlarda MySpace'ten müzik paylaşımı konusundaki haberlerin düşüklüğünün farkındaysanız, burada grupların albümlerinden çok dikkat edilmesi gereken noktanın MySpace'in kendini toparlama çabası olduğunun da farkındasınızdır. Apple'ın müziğe yönelik Ping sosyal paylaşım platformunu duyurmasının ardından sanırız en büyük korkuyu yaşayan MySpace, sitede yaptığı bir kaç değişikliğin yanı sıra kullanıcıların dikkatini bu şekilde çekmeye çalışıyor gibi gözüküyor.

Yıl boyunca gerek NPR gerekse diğer medya organlarının müzisyenlerin albümlerini internete (eski tabirle) sızdırma yarışlarını izlerken, sanatçıların albümlerinin satması için bunun önemli bir etmen olduğunu anladıklarını ve şimdilik medyadaki bu rekabetten elde ettikleri gelirin tadını çıkarttıklarını düşünebiliriz. Bu ortamın bir anlamda yaratıcısı olan MySpace'in ise içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkacağını izlemek, müzik endüstrisinin geleceği hakkında hepimize umduğumuzdan fazlasını gösterebilir.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa