8 Kasım 2010 Pazartesi

The Dears Albümü Geliyor!

Albüm çıkış tarihi: 15 Şubat. Biz beklerken sıkılmayalım diye bir video yayınladılar.

Ya ben çok rastlamadım, ya da bu bir gerçek: Türkiye'de The Dears hayranının sayısı çok az. Olsun, ben varım.

The Dears, Kanadalı indie rock yıldızlarından.Tamam kabul, Sunset Rubdown, Wolf Parade, Modest Mouse ve hatta Arcade Fire ile birlikte komün hayatı yaşamıyorlar (ben buradan öyle görüyorum o grupları çünkü hepsi ya birbirinde çalıyorlar ya da aynı ayarda müzik yapıyorlar. farklı gören beni düzeltsin) ve dolayısıyla onların yarattığı etkinin gölgesinde kalıyorlar.

Yine de dikkatleri üzerine çekmeyi başlamış bir grup. Özellikle 2005 çıkışlı No Cities Left ve hemen ertesi sene yayınladıkları Gang of Losers, albümleri onlara dünya çapında ünü kazandırdı. Japonyaya bile gittiler turne kapsamında o derece. bize de geleceklerdi ya, son anda iptal olmuştu. Nedeni grup içindeki çatışmalardı yanlış hatırlamıyorsam, sonrasında zaten grubun sadece iki temel üyesi kalmıştı geriye: Murray Lightburn ve Natalia Yanchak (evli olduklarını da söyleyeyim ama parantez içinde olsun).

Gruptaki çatışmalar ertesinde gelen albüm, Missiles, başarıyı yakalayan diğer albümleriyle aynı çizgide değildi, daha yumuşak ve daha. Evet, hiç fena değildi o albüm ama grup üyeleri de dahil olmak üzere herkesin o iki albümdeki tınıyı özlemle andığını düşünüyorum. Ve dolayısıyla yeni şarkıyı da o özlem duygusuyla birlikte yapmaktan çekinmemişler. Omega Dog, albümün ilk single'ı olacak ve Mexico City canlı kaydedilen bir videosunu çektiler. Bakın: 

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa