14 Aralık 2010 Salı

2010: Crystal Castles II


Alice Glass 8-bit'lik sesler diyarında...


Air War, Crimewave ve Alice Practice'n başı çektiği, yaklaşık olarak bütün şarkıların birbirine benzediği Crystal Castles (I) albümüyle hayatımıza giren Alice Glass ve Ethan Kath ikilisi yine kendi adlarını taşıyan Crystal Castles (II) ile 2010'a bomba gibi düştü. İçlerinde biriktirdikleri enerjiyi açığa çıkarıp sağ gösterip sol vurdular, şaşırttılar. Alice'n aşinası olduğumuz çığlık çığlığa vokallerinin, yaptıkları müziğe karakterini veren 8-bit'lik seslerin yanı sıra Not In Love, Violent Dreams gibi sakinlik kokan, yürek burkan şarkıları da kotarabildiklerini kanıtladılar. Yer yer kaotikleşen yer yer coşku veren bu albümle 2010'un dişe dokunurları arasında hak ettikleri yere de kurulmuş oldular; daha çok insan keşfetti ve sevdi müziklerini.



Neden değerli?: İlk albümün fersah fersah ilerisinde olabilmeyi başarıp dinleyici kitlesinde hayret uyandırabildikleri için. Year of Silence'da Sigur Ros'u sample'ladılar, Not In Love'da da sesine hasret kaldığımız Robert Smith'i bize kavuşturdular.

Neyi değiştirdi?: İlk albümlerindeki eğlencelik, tek lokmalık şarkıların yarattığı önyargıyı ve algıyı kırdılar. Crystal Castles türlü klavye oyunlarıyla artık sadece coşturmuyor; kafanızı bulandırdığı kadar midenize kalbinize de dokunabiliyor, iç dünyanızı harekete geçiriyor.

2011'de ne alemde?: İkinci albümle beraber Robert Smith'in elini omzunda hisseden ve dinleyici kitlesini genişleten Crystal Castles'ı 8-bit'lik şaheserler yaratma hususunda kimse tutamayacağa benziyor.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa