20 Ocak 2011 Perşembe

+18: Kelis - Milkshake



"My milkshake brings all boys to the yard"


Not: Milkshake, Amerikan argosunda kadın vücudu anlamına geliyor.


Bize Geçelim Mi?: Yıl 2003. Britney Spears ve Christina Aguilera cinselliği pop müziğin görünmeyen yüzünden pop müziğin tam kalbine yerleştiriyor. Madonna-vari ufak çaplı bir devrimin peşindeler... MTV'de çoktan tarafını belli etmiş durumda. Önceki iki albümüyle MTV'ye yaranamayan Kelis'te tam da bu dönemde oyunu kurallarına göre oynamayı biliyor.

Evet!: Milkshake kesinlikle insanın kafasını işgal etmeyi bilen şarkılardan biri. Akla girdi mi bir daha çıkmak bilmeyen, kadınlar arasındaki seksapalite savaşına dikkat çeken esprili sözler; sürekli tekrar eden agresif bir bass sample'ı ve ağız dalaşına katılan mahallenin muazzam vücutlu kızı Kelis. Ya da diğer bir deyişle fazlasına ihtiyaç duymayan, vücudunu konuşturmayı bilen bir kadın... Olması gerektiği kadar süsten yoksun ve de dolaysız bir iş...

Pişman Mısın?: İhtimal dahilinde değil. İstisnası var mıdır bilmiyorum ama bugün Kelis denince akla gelecek ilk şarkı Milkshake'dir. Şarkı, Kelis'in kariyerinde şaşaalı bir dönüm noktası. Bir nevi Kelis'in öncesi ve sonrası dersek yanılmış olmayız sanıyorum.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa