6 Şubat 2011 Pazar

+18: Banu Alkan



Neremi neremi?



Bize Geçelim Mi?: Liz Remka Rebnojka adı çoğu insana hiçbir şeyi çağrıştırmasa da popüler kültür ve sinema tarihimizde çok önemli bir yeri olan Banu Alkan'ın gerçek ismi budur. Dubrovnik'ten Balıkesir'e oradan da İstanbul'a uzanan hayat hikayesine rağmen Türkiye, Banu Alkan'ı leopar desenli mayolarıyla süslediği filmlerle tanıdı.

Evet!: Liz Remka'nın mayolarıyla yaptığı yüzüşler Vahşi ve Güzel filmiyle 1989 yılında sonlandı. Bir anda insanlar Afrodit'i göremez oldular. Aslında olan şuydu: Afrodit bir jenerasyonun hafızasına kazınmayı başardıktan sonra kendisini ikinci nesle hazırlıyordu. Miladî takvimler 2001'i gösterdiğinde milenyum krizi yaşamamış Dünya'ya bir rahat nefesi de Afrodit'in dönüşü aldırdı. Neremi -Afrodit albümü Türkiye'ye akılda kalıcı ezgi ne demek bir kere daha öğretti.


Pişman mısın?: Bu sorunun cevabını en doğru yine bir Banu Alkan şarkısı ile cevaplamak gerekirse: Bir gün beni arzularsan gel.  
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Büşra Mutlu on 6/2/11 3:09 ÖÖ dedi ki...

yalnız klibin korkunç bi etkisi var. sanırım 6. kez izliyorum şu an. bırakmak mümkün değil, her izleyişte banu alkan'ın salınışlarına dair başka bi ayrıntı takılıyor göze. incelikli bi çalışma.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa