23 Şubat 2011 Çarşamba

Dredg Şaşırtmaya Devam Ediyor

Sıkı durun


Yakında çıkacak olan dredg albümü Chuckles and Mr. Squeezy hakkında bir süre önce haber yapmıştık. Albüm, dredg standartlarına göre fazlasıyla erken olan çıkış tarihi, alışılmadık ismi ve kapağıyla kafalarda soruların yükselmesine gebe olmuştu.

Dün dredg'in internet sitesine girilen haber ile dredg bir bakıma mevzubahis sorulara cevap vermiş. Görünen o ki, birçok sıkı dredg fanının da tahmin ettiği üzere, dredg radikal bir değişime gidiyor. Grup, haberin başında bile yeni çıkaracakları albümü The Pariah, The Parrat, The Delusion'ın devamı olarak görenleri uyarmış: "bu albüm dredg'in şu ana kadar yaptığı her şeyden tamamiyle farklı."

Yeni albümde Gorillaz ve Kasabian gibi isimlerle de çalışmış olan Dan The Automator'ü prodüktör olarak seçen grup Dan'in etkisinin şarkılarda fazlasıyla hissedildiğini söylüyor. Hatta kimi şarkıların yazımında prodüktörleri de yer almış. Albümün genel sound'u hakkında bilgi veren grubun solisti Gavin ise albümü 'dark pop' olarak tanımlıyor. Ama yine de albümün optimizm ve pesimizm gibi zıt kutuplar arasında ahengi yakalamış bir müziği içerdiğini belirtmeden edememiş.

"Şu ana kadar yaptığımız her şeyden farklı" masalını dinleyiciler yıllar boyunca duymaktan bıktıysa da konu dredg olduğunda masalların algımız üzerindeki etkisi hızlıca kayboluyor, söylem kafamızdaki şemaları zorluyor.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa