26 Şubat 2011 Cumartesi

Oradaydık: Arid

Böylesi gönül bağı zor kurulur.  



Belçikalı rock grubu Arid, 25 Şubat akşamı Avea Escape to Music organizasyonu kapsamında Ghetto'daydı. Grup, çok fazla insan için özel anlamlar ifade ediyor ve dün akşam dinleyicileriyle kurdukları bağ bunun göstergesiydi. Dolayısıyla benim de kendileriyle özel bir bağım var, özellikle de Jasper Steverlinck'in Jeff Buckley ruhunu barındıran sesi ile (Size pek öyle gelmiyorsa şunu dinleyin: Arid - Forget Her). İşte bu yüzden nesnel bir konser izlenim yazısı ile karşı karşıyasınız.


O zaman biraz dün akşamdan bahsedeyim. 22.00'da başlayacağı söylenen konser 23.00'da başladı. Tabii bu biraz hüsran yarattı kimilerinde ama genel olarak insanlar heyecanla konseri bekliyordu her şeye rağmen. Bu "her şey"e birkaç örnek verecek olursak; konserin Ghetto'da olması ve dolayısıyla ses sisteminde sorun yaşanacağının önceden biliniyor olması ve müthiş kalabalığın ufacık alana sığamaması gibi... Ama dediğim gibi, biraz sonra Arid sahneye çıkacaktı, buna değer diye düşünüyordu insan.


Nitekim öyle de oldu: Arid, sahneye geldi ve açılışı Broken Dancer ile canlı bir giriş yaptılar. Heyecanlı ve istekli oldukları daha ilk şarkıdan belliydi. Şarkı arasında hemen Türkçe selamladı dinleyicileri Jasper ve sonra dinleyicilerine minnet duyduğunu her hareketinde belli etti. Bizi buraya çağırdığınız için çok teşekkür ederiz demeler mi istersiniz, ne istiyorsanız onu çalacağız demeler mi? Bunların kanıtı aşağıdaki videoda.


Bir de mesela sözleri nereden biliyorsunuz ki diye şaşırmaları vardı ki, gerçekten bu şaşkınlık acayip yakışmıştı adamlara. Zaten sıcak bir bağ var, belli ki ve bunu sıcak tutmak için ne gerekiyorsa yapmak için müthiş bir istek duyuyorlardı. Dinleyicilerin istediği bütün şarkıları çaldılar ve onlarla daimi olarak göz teması kurdular, onlarla konuştular, şarkılarını onlarla söylediler... Mesela You Are isimli şarkılarını söylerken herkes çok mutluydu.


Arid, dün akşam seyircisini mutlu etmek için her şeyi yaptı çünkü burada olmaktan dolayı kendileri de çok mutlu görünüyorlardı. Bis'e çıktıklarında Türkiye'de kesinlikle en çok sevilen şarkıları olan Me and My Melody'yi söyleyip öyle gittiler. Sanıyorum herkesin aklı orada kaldı. Ne yazık ki, bunun videosu yok. Keşke siz de gelseydiniz demekten başka çare gelmiyor elimden.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa