11 Şubat 2011 Cuma

Yeni Şarkı: Lady Gaga


"Ben böyle doğdum" Kime ne?


Lady Gaga'nın 23 Mayıs'ta çıkacak olan albümü Born This Way'den ilk teklik gün itibariyle yayınlanmış bulunuyor. 

İnternet üzerinden dinlenebilen şarkı daha önceleri internete sızan '80'ler pop-rock şarkılarını andıran, resmi olmayan düzenlemelerine göre epey farklı tınlıyor. Yeni düzenlemenin daha elektronik, daha hızlı ve de daha gürültülü olması ilk göze çarpan detaylar.

Lady Gaga'dan çok daha kaliteli ve şaşırtıcı bir iş beklerken şarkının yeni düzenlemesini duyunca şahsen büyük bir hayalkırıklığı yaşadım. Yeni versiyonun gereğinden fazla hareketli temposu şarkının akla yerleşmesi muhtemel melodisini arka plana atmak istermiş gibi. Hangi akla hizmet böyle bir harekette bulunulmuş anlayamadım. Yine aynı sebepten dolayı  Lady Gaga'nın vokal performansı da güme gidiyor. Ayrıca şarkının elektronik müzik altyapısının da sıradan bir '80'ler disko retrosundan fazlası olduğunu söylemek mümkün değil.

Kendisi bir süre önce iddialı bir çıkışla yeni çıkacak albümünün son 10 yılın en iyi işi olması istediğini söylemişti. Bu açıklamalardan hareket edecek olursak Born This Way yeni düzenlemesiyle sanıyorum ki Lady Gaga sevenler için büyük bir hüsran olmuştur ya da Lady Gaga'yı biraz fazla sevdiğimiz için fazla eleştiriyoruz, bu da bir ihtimal. Umarım ilerleyen günlerde şarkının farklı remix'lerini de dinleme imkanımız olur.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa