6 Mart 2011 Pazar

Oradaydık: Multitap


Ekibi, kanlı canlı izlemenin vakti gelmişti...


Selim Siyami Sümer (vokal, gitar), Sertaç Özgümüş (klavye, elektronik altyapı), Taçkın Bilal (bas gitar) ve Ali Cihan'dan (davul) oluşan Multitap hayatımıza Battaniyem şarkısıyla 2010 Mart ayında girdi. Şarkı, gerek sözleri gerek müziğiyle pek çoğumuzun dikkatini çekti. Dilimize dolandı, bıkmadık ve dinlemekten keyif aldık. İkinci video Çıbık'a çekildi. Retro esintileri taşıyan renkleri, kıyafetleri ve danslarıyla isabetli bir tercihti ve gruba olan ilgiyi, alakayı bir adım daha ileri götürmeyi başardı. Ocak ayı itibariyle Bir Şey Mi Var? videosu ile ekranlarda yerini alan ekibi kanlı canlı izleyelim, daha fazla beklemeyelim dedik. Evet, Multitap cuma gecesi Indigo'daydı. Avaz Avaz olarak biz de oradaydık ve daha kapıdan girerken aklımızda dans etmek vardı.

Bize biraz uzun gelen bir sürenin ardından sahnede yerini alan Multitap'ın güzel sürprizleri vardı. Kendi şarkılarına yaptıkları yeni düzenlemeler epey güzeldi. Zira şarkılar 80'ler algısından beslenen tınılar çerçevesinde yeniden şekillendirilmişti. Bilhassa Battaniyem'in 80'ler tınıları içeren yeni versiyonunu çok beğendik. Ancak, buradaki tek sorun önce parçaların orjinal versiyonlarının akabinde de yeni düzenlenmiş hallerinin çalınmış olmasıydı. Keşke daha çok parçaları olsaydı da albüm versiyonları yerine sadece yeni düzenlemeleri çalsalardı diye iç geçirdiğimiz zamanlar oldu. Şarkılar ikinciye çalınırken ortamda da hafif bir sıkıldık havası mevcuttu.

Gecenin ilginç bir detayına değinecek olursak; Vay Arkadaş filmine yaptıkları şarkı, orjinalinde olduğu gibi ekibin davulcusu Ali Cihan tarafından seslendirildi. Şarkı bitiminde kopan alkış, solisti kıskandıracak nitelikteydi. Belirtmekte fayda gördüğümüz bir diğer husus ise; ekibin konser esnasında yapmış olduğu cover'ların altından başarıyla kalkmış olması.

Velhasıl gece boyunca bir hayli yüksek olan enerjileri, kıpır kıpır melodileri ve nevi şahsına münhasır şarkı sözleriyle Multitap keyifli bir cuma gecesi geçirmemize vesile oldu ve sahneden ayrıldı. Görünen o ki ekibi ilerleyen zamanlarda performans hususunda daha büyük sorumluluklar bekleyecek. Zira bu hızla giderlerse hitap ettikleri kitlenin epey büyüyeceği su götürmez bir gerçek.

Ahmet Karaca

ÇIBIK-MULTITAP from MULTITAP on Vimeo.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa