24 Nisan 2011 Pazar

Eve Dönüş: Rock'n Coke 2011

Eve dönüşten bahsedelim.


Rock'n Coke, Türkiye'de çok şey demek. 

Mor ve Ötesi'nin ''Dünya Yalan Söylüyor''undan önce Rock denilenin Türkiye'deki algısını hatırlıyor musunuz? Piyasaya sürülen albüm sayısını? Düzenlenen etkinlik sayısını? Televizyonda kendine yer bulabilen videoları? Türkiye'de Rock'ın Pop'un yerini henüz almadığı dönemden bahsediyorum. Nasıl vakti zamanında epey tartışılmasına rağmen ''Dünya Yalan Söylüyor'' pek çok başka albümün, başka sanatçının, başka hayat tarzının Türkiye'de ana dalgaya taşınmasına olanak sağladıysa, Rock'n Coke da Türkiye'de çok şeyi değiştirdi.
Kestirmeden Rock'n Coke, Duman'ın '' Her Şeyi Yak '' çıkışından sonra sahiplenildiği, desteklendiği ve resmileştirildiği ilk büyük platform.


Rock'n Coke 2011'i ve '' Eve Dönüş ''ü öncelikle bu yüzden önemsiyorum. Rock'n Coke bir etkinlik olarak, Türkiye'de popüler müzik için kallavi bir dönüm noktası. Bu yılki kadroyu ve süreci kısa bir süre önce toparladık, halen haberdar değilseniz bakmanızda yarar var. 


Rock'n Coke 2011 kadrosu Facebook Fan Page'inde 10.000 çadır beklenerek açıklanmaya başladığında, erken olduğunun da farkında olarak fikrinizi almak istedik. Aynı soruyu Avaz Avaz Facebook sayfasında da sorduk, yanıtlar ve sonuç benzer. 

Heyecan mevzusu aşağı yukarı yarı yarıya dağılmış vaziyette. Avaz Avaz kadrosu içinde de aynen böyle. The Cure, Offspring, Cake, The Prodigy, Nine Inch Nails, Linkin Park, Korn, The Cardigans, Hooverphonic, Smashing Pumpkins, Dead Kennedys, Guano Apes, Iggy and The Stooges, Skunk Anansie, Chris Cornell, Muse ve Placebo'yu festival dahilinde, Türkiye'de dinleyebilmiş biri olarak, Limp Bizkit'e halen ve nasıl heyecanlanabildiğimden bahsedeceğim.


1. Türkiye'de ana akım denilende Lady Gaga gibi bir platform bulunmaması kalbimi kırıyor. (Hande Yener'e ikna olmadığımızı itiraf edelim. Kendisi Rock'n Coke 2011 kadrosunda yer almıyor.)


2. Nu-metal / hardcore, kimsenin gururla hatırladığı kavramlar değil. Bir nesil genç ve heyecanlıydı ve eş zamanlı olarak Metal ve Rap yükseliyordu. Guilty pleasure dedikleri beni halen ferahlatıyor.


3. Küçük, bağımsız, otantik, butik, cesur, niş, özel, yerel epeydir yükseliyor. Yine de sürecin sonunda Arcade Fire Grammy alabiliyor. Bu husustan daha fazla bahsetmeliyiz gibi hissediyorum.


4. İngilizlerin The Beatles (ve Oasis) takibinde yaptığı en iyi şey, gitar eşliğinde dans edilebileceğini hatırlatmaları oldu.


5. Yeni Skunk Anansie albümüne bayılmıştım.


6. Moby çok garip biri.


Bu ve benzer sebeplerden, yüksek ihtimalle Limp Bizkit performansında Break Stuff bekliyor olacağım. Temmuz ayı, güneş ve her geçen günün bizzat hepimize yaş eklediği göz önüne alındığında kararımı tutarlı buluyorum.

Rock'n Coke 2011'den süreç boyunca, farklı noktalardan yaklaşarak ve hatta farklı üsluplarla bahsediyor olacağız. Bize katılın.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilgisayarı ne yapmak için açtığımı hatırlamıyorum, yazın sayesinde 2 saattir woodstock 99'u izliyorum.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa