15 Mayıs 2011 Pazar

2011 Eurovision Kazananı: Azerbaycan

Görüntüye aldanmayın; biz değil, Azerbaycan kazandı!



Hemen en başta hatırlatalım, Tükiye bu sene Yüksek Sadakat ile katıldı yarışmaya ve onlar da ilk yarı finalde elendiler. Yani bizim aslında bu akşamki yarışmdaki tek varlığımız puan verme aşamasındaydı, onda da Meltem Yazgan yoktu zaten, içimizde kaldı bir burukluk...

Ama gelin görün ki, Salı akşamı yarışmaya küsen tüm Türkiye ve Bülend Özveren, Azerbaycan aracılığıyla tekrar barış sağlandı: Runing Scared isimli parçalarıyla Azerbaycan, 2011 Eurovision Şarkı Yarışmasının birincisi oldu.

Azerbaycan'a sonsuz tebrikler. Özellikle iki bu yılın şarkısı olabilecek bir şarkı ile katıldıkları ve sadece dördüncü kez katıldıkları yarışmada birinci olmayı başardıkları için. Şarkının Grammy tarafından yılın en iyi şarkısı ilan edilen Lady Antebellum'un Need You Now şarkısı ile benzerliği gözümüzden kaçmadı. Yani Running Scared ile Azerbaycan'ın bu yarışmanın sonunda diğer bütün şarkıları yenmiş olması tamamiyle bu yılın beğenilerine hitap ettiği için olmuş gibi gözüküyor. Tebrikler.

Ama hikaye burada bitemiyor. Şimdi sıra "Azerbaycan yenince biz de yenmiş sayıldık." diye sevinenleri izlemekte.

Bülend Özveren'in sesinin yine parladığını duymak ne de güzeldi, değil mi? Ancak bir hatırlatmamız olsun, başka ülkeler komşu ya da yakın ilişkide olduğu ülkelere yüksek puanlar verdiğinde, bundan tiksintiyle bahsediyorken kendisinin Azerbaycan zaferinden kendine pay çıkarması müthiş ironi yaratıyor. Gerçi olay epey ironik: Ell-Nikki olarak adlandırılan grubun kadın solisti Türkiye bayrağını hiç elinden bırakmadı, zafer sarhoşluğuyla sahneye koşarken bile. Ama yine de Özveren'e artık bu durumu kabullenmesini ve yarışmanın farklı dinamiklerinin olduğunu başka yorumlar yapabilmesini umduğumuzu söylemek istiyoruz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa