11 Mayıs 2011 Çarşamba

Björk'ten İnteraktif Proje

 Dünyanın ilk "application" albümüyle geliyor

"Özgün" kelimesini kendine en çok yakıştıran isimlerin başında gelir Björk. Dolayısıyla 7. albümü Biophilia'nın gerek hayatlarımıza, gerek müzik tarihine sıradan bir giriş yapmasını beklemek, beklentilerimizi gereksiz yere düşük tutmaktan başka bir şey olmayacaktı. Beklentilerinizi yükseltmeniz için henüz çok geç değil. Ne var ki acele etmeniz gerekebilir çünkü "Ben demiştim" treni kaçmak üzere.

Biophilia'dan Björk'ün 7. stdüyo albümü diye bahsediyor olsak da aslen kendisi müzik, internet, canlı performanslar ve çeşitli uygulamaların bir arada kullanıldığı çok yönlü bir proje ve bildiğiniz gibi biz büyük projeleri severiz. Henüz heyecanlanmak için elimizde pek bir şey yok, yalnızca Biophilia'nın şimdiye dek üretilen ilk application albümü olacağını ve Apple ortaklığıyla gerçekleştirileceğini biliyoruz. Söylenenlere göre uygulamalarla müzik tecrübemiz bir adım daha ileriye taşınacakmış.

Albümün çıkış tarihi bu yaz. Ne var ki Solar System isimli parçası -ve aslında application'ı da- yayınlandı bile:



Müzik, doğa ve bilimi bir araya getirmek gibi iddialı hedeflerle yola çıkan projenin web sitesi yeni yeni şekillenmeye başlamış vaziyette. Projenin diğer parçaları da yerli yerine oturduğunda çıkacak büyük resmi merakla bekliyoruz, o zamana kadar gidişatı oradan takip etmek mümkün.
.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa