21 Mayıs 2011 Cumartesi

Oradaydık: The Charlatans

Seneler geçer, ergenlik baki kalır...

Tim Burgess (vokal), Mark Collins (gitar), Martin Blunt (bas gitar), Tony Rogers (klavye) ve Jon Brookes (davul)'tan oluşan The Charlatans müzik hayatlarının 20. senesini kutladıkları bir turne dahilinde dün akşam Ghetto'daydılar. Hem İngiliz rock tarihine hem de ergenlik sürecime katkısı olan grubu elime de bilet geçmişken ziyaret etmeden olmazdı.

Konser izlenimlerine geçmeden önce artık klişe olan fakat sesler üzerine kurulmuş bir etkinlik olan konserlerde atlayamadan geçemeyeceğimiz ses sorununu dillendirmeden geçemeyeceğimiz. Echo&The Bunnymen konseri yazısında tebrik ettiğim Ghetto'yu artık bölgesel tebrik etmek zorundayım. Konser mekanının ses dağılımında bir sorun var gibi duruyor. Bundan sonraki Ghetto konserlerini şu an için kendime sakladığım bir bölgeden dinlemeye devam edeceğim.

Sıra konsere gelince, eskiden tanıdığım ama bu aralar pek de görüşemediğim bir arkadaşın sesini duymak gibi geldi bana Tim'in sesini duymak. Ayrıca Tim'in saçları yıllar geçti üzerimizden ama o güzel gençlik üstümüzde kaldı diyordu. Konserde duymak isteyeceğimiz bütün şarkıları duyduk.

Öndeki küçük bir grup haricinde insanların grup ile pek de ilgili gözükmemeleri konserin sonlarına doğru mekandaki insan sayısındaki azalmayla kendini gösterdi. Bunun etkisini az da olsa grup elemanlarının yüzlerinde gördüm. Biraz ayıp olmuş gibiydi.

Güzel bir enstantane ise girişte ve çıkışta kapı önünden alabildiğimiz penalardı. Bir de üstlerinde gece ile alakalı bir şeyler olsaydı, gece için güzel birer anın olabilirlerdi.

Görseller için ise bir süre beklemek zorundayız.

Geceyi şarkı listesinde yaşamak isteyenler için;

Then
Weirdo
Impossible
Bad Days
Just When You're Thinkin' Things Over
Your Pure Soul
North Country Boy
The Misbegotten
Can't Get Out of Ben
Love is Ending
One to Another
The Only One I Know
Oh! Vanity
Smash the System
You're So Pretty
Black in The Blue Eyes
This is The End
My Beautiful Friend
How High
Sproston Green
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa