31 Mayıs 2011 Salı

Oradaydık: Freshtival 3

Karanlık Bir Günde...

Kırmızı Yağmurluğuyla Bon Mod
Geçen sene Mika ile adını duyuran Freshtival'i bu sene +24 yaş sorunu yüzünden, bir çoğumuz programlarımızdan çıkarmak zorunda kalmıştık. Son anda kanunun yürütülmesinin durdurulması sayesinde festivale giriş vizesini aldık. Ancak yine de +24'de göre yapılan planlar yüzünden Freshtival'in nispeten boş gördük.

Bu kadar +24 sorunundan bahsettikten sonra asıl festival hikayesine gelelim. 19.00 gibi alana girdiğimiz için Can Bonomo ve Bon Mod performanslarını kaçırdık. Alana küçük bir bakış attığımızda ilk gözümüze çarpanlar küçüklüğümüzün oyunu olan Space Invanders'in ses ve beden kontrolüne dönüşmüş şekli Aliens Stole My Beer ile Freshtival gazeteleriydi.

Can Bonomo
İçeri girdikten kısa bir süre sonra sahneye çıkan Crystal Fighters'ın tam bir festival grubu olduğuna şahit olduk. Çoğu zaman festivallerde rastladığımız sahneye üstsüz çıkma eylemini de gerçekleştirerek bu iddiaların altını doldurdular. Kullandıkları farklı müzik aletleri ile seyirciyi dans ettirmeyi de başaran grup akılda kalacak bir performans sergilediler.

Kısa bir süre için tekrar festival alanında dolaştık. Havanın karanlığı insanlara yansımıştı. İnsanların yüzündeki "Aman yağmur yağmasın." dileği okunabiliyordu. Herkesin biraz daha güneşe ihtiyacı vardı. Neyse ki alandaki onlarca etkinlik insanları bir nebze olsun mutlu etti. Alanın yerleşimi ve her festival sorun olan tuvaletlerde kullanım sürecimizde kararında bir yoğunluk vardı.

Shingai Shoniwa(Noisettes) 
Artık her türlü müziği karıştırıp kendi dans parçalarını yaratan Noisettes için sahne vaktiydi. The Guardian tarafından en iyi canlı gruplarından biri olarak atfedilen grup, onları haksız çıkarmadı. Don't Upset the Rhythm ile sahneye çıkan grup, solistleri olan Shingai Shoniwa'nın sesi ve sahne direğine tırmanarak gerçekleştirdiği sahne üstü şovuyla bizi büyülemeyi başardı.

Sebastian(Crystal Fighters) ukulelesiyle


Ve final...

Sahne arkasındaki dev ekranı çok iyi kullanan elektronik müzik ikilisi, bizi davul ve sentetik seslerden oluşan bir dünyaya çektiler. Yüksek sesten arandıkları vakitleri özletmeyen bir performans sergileyen Leftfield için belki de tek sorun dans etmeyen insanlardı. Festivalin bitiş saatinin 11 oluşu bizi biraz üzmüş olsa da hazırlandığımız finalleri düşününce "Çok da iyi oldu!" söylemi içerisinde sevince döndü.

Leftfield Sahnede
Biletler ve fotoğraflar için Miller Freshtival ekibine teşekkür ederiz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa