20 Temmuz 2011 Çarşamba

Mercury Ödülü Aday Listesi Açıklandı

Gelin, listeye bir göz atalım



Aday listesi dün açıklandı, ödül ise 9 Eylül'de sahibini bulacak. Gelin, listeye bir göz atalım:


Adele - 21

21 listedeki satış rakamı en yüksek albüm ve favorilerden biri. Ama daha önce Radiohead, U2, The Prodigy, Coldplay gibi  satış rakamı yüksek albümlere sahip grupların ödülü kazanamadıklarını unutmamak lazım. Ayrıca 2009'daki Speech Debelle vakasını da henüz unutmadık. Adele 2008 yılında da aday gösterilmiş ama kazanan Elbow olmuştu.



Anna Calvi - Anna Calvi


Anna Calvi kendi adını taşıyan ilk albümü ile ödüle ilk kez aday. Albüm pek çok eleştirmeden tam not aldı. Ödülü kazanamasa bile kariyeri için güzel bir dönüm noktası olacağı kesin. Ayrıca Calvi, Sound of 2011'e de aday gösterildi.



Elbow - Build a Rocket Boys!

Elbow, Mercury Ödülü'ne 3 kez talip oldu ve 2008 yılında The Seldom Seen Kid ile ödülü kazandı. Üçüncü adaylıklarında ödülü yeniden kazanabilirler mi bilinmez ama daha önce ödülü birden fazla kez kazanan olmadı.



Everything Everything - Man Alive

Everything Everything de ilk albümleri Man Alive ile ödüle ilk kez aday. Grup daha önce Sound of 2010'e de aday gösterildi ama kazanamadı. Jürinin tercihi ne olur bilinmez ama şu an NME'nin anketinde grup, güçlü rakiplerini geride bıraktı.



Ghostpoet - Peanut Butter Blues and Melancholy Jam


Obaro Ejimiwe ya da nam-ı diğer Ghostpoet'de ilk albümü ile Mercury'e ilk kez aday. Ghostpoet ilk EP'si ile The Guardian tarafından günün en iyi yeni grubu seçilmişti.



Gwilym Simcock - Good Days at Schloss Elmau


Jüri her sene geleneğe uygun olarak bir caz müzisyenini aday gösteriyor. Bu senenin adayı 2007 yılında Parlimentary Caz Ödülleri'nde "Yılın Caz Müzisyeni" seçilen Gwilym Simcock.



James Blake - James Blake


James Blake de ilk albümü ile ilk kez aday. O da Anna Calvi gibi Sound of 2011 adaylarından. Bu seneki Brit Ödülleri'nde James Blake eleştirmenlerin tercihi ödülünü aldı.



Katy B - On a Mission

On a Mission Katy B'nin ilk albümü ve bu onun da ilk adaylığı. Katy B'yi diğerlerinden ayıransa Brit School mezunu ve Londra Üniversitesi'nde popüler müzik eğitimi almış olması.



King Creosote & Jon Hopkins - Diamond Mine


7 yıllık bir emeğin ürünü olan Diamond Mine, İskoç King Creosote ve İngiliz Jon Hopkins'in ortak ürünü.



Metronomy - The English Riviera


The English Riviera Metronomy'nin üçüncü albümü olmasına rağmen bu onların ilk adaylıkları. NME'deki okuyucu oylamalarına göre PJ Harvey ve James Blake'in önündeler ama bahisçiler onlara fazla şans vermiyor.



PJ Harvey - Let England Shake

PJ Harvey, ödülü 2001 yılında kazandı ve Mercury'e dördüncü kez aday gösteriliyor. Mercury Ödülü'nde daha önce ödülü birden fazla kazanan yok, buna rağmen PJ Harvey güçlü adaylardan biri.  Hem zaten ilk ödülün üzerinden 10 yıl geçti bizce yenilemenin bir zararı olmaz.



Tinie Tempah - Dic-Overy

İlk albümü Dic-Overy ile Tinie Tempah, Brit Ödülleri ve MTV Avrupa Müzik Ödülleri dahil olmak üzere pek çok ödül topladı. Bakalım Tinie Tempah ödül listesine Mercury Ödülü'nü de ekleyecek mi?

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa