5 Eylül 2011 Pazartesi

Model Beyonce'den Çalmış Mıdır?

Yok yahu!

Birkaç gündür bir video dönüyor ortalıkta. Videoyu hazırlayanın amacı Model'in Değmesin Ellerimiz şarkısıyla Beyonce'un Hello şarkısı arasındaki benzerliği göstermek ve hatta Model'i çalıntı şarkı yapma iddialarıyla suçlamak. İzlemek istiyorsanız tıklayın, zira video youtube'dan kaldırılmış.

Videoyu izleyince gerçekten çalıntı olabileceğini düşünüyorsunuz değil mi? Şu an "Bu kadar benzerlik fazla!" diyorsunuz hatta belki de? Hayır, o kadar benzerlik yok. Evet, ana melodinin kurgulanmasında benzerlikler var ama o kadar da benzemiyor. Arakladılar iddiasını destekleyecek kadar değil en azından.

Daha ayrıntılı açıklamasını Model grubunun üyesi, şarkının yaratıcısı Can Temiz modelaciklama.wordpress.com'da gerekli açıklamayı yapmış.

Değmesin Ellerimiz son dönemde en güzel parlayan, her şeyiyle ayakları yere sağlam basan ve hatta radyolarda en çok çalınanlardan biri olmasıyla ödüllendirilen şarkılardan biri. Tadını çıkarın.

Share This
Subscribe Here

2 yorum:

Bilge on 7/9/11 10:34 ÖÖ dedi ki...

Güzel çalmış arkadaşlar :)

nuitari on 15/9/11 12:47 ÖÖ dedi ki...

bariz çalıntı, hani tartışmaya gerek yok. yayın organı olarak tarafsız davranmaya çalışılmasını anlarım fakat, yazar şarkıdaki kurgulardan bahsederek çalıntı olmadığını söylediğine göre, müzikal bilgisi olduğunu vurgulamış. ya kulağı kötü bir müzisyen, ya da müzisyen gibi davranarak ahkam kesmeye çalışmış. böyle davranışların kişisel bloglarda yapılması daha uygun sanırım. kişisel alanda istediğin hırsız sanatçıya istediğin sempati ve aklama kampanyasını yürütebilirsin tabii ki. ama burası doğru yeri değil sanki? çalmış olmak için illa ki beyonce'un sesini falan taklit etmeleri gerektiğini falan düşünmüyorsunuz herhalde...

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa