15 Ekim 2011 Cumartesi

Oradaydık: The Ray Gelato Giants

Babylon'da swing vardı..

Swing sever miydiniz? Cevabınız ne olursa olsun geçtiğimiz perşembe bu konserde olamadıysanız, çok üzgünüz. İnanılmaz bir şov kaçırdınız.

21. Akbank Caz Festivali, altı yıl aradan sonra The Ray Gelato Giants’ı swingseverlerle buluşturdu. Yüksek enerjileri ve sahne üzerindeki mini şovlarıyla son derece sempatik bir tablo sergileyen grup, müzikal performanslarıyla seyircileri kendilerine hayran bıraktı.

Festivalin pek çokları için diğer caz festivallerinden özellikle caz atmosferi yaratma noktasında ayrıştığını söylemek mümkün. Bu anlamda The Ray Gelato Giants için Babylon'u seçerek mekan tercihinde yine oldukça yerinde bir karar verilmiş. Müzik ortamla uyuşunca insanın keyfine keyif, tadına tat ekleniyor malum.


Gecenin başından sonuna pek çok unutulmaz an, hissiyat ve manzara oluştu. Ray Gelato'nun akıl almaz figürlerinden, saksofon-trombon-trompet üçlüsü ve vokallerine ve minik danslara performansa dair pek çok özel an ve anı gülümseyerek hatırlanmak üzere zihinlerin kıyılarına not düşüldü. Yine de bunların içinden en dikkat çekici üç maddeyi sıralamadan edemedik:

3) Ekibin yüksek enerjisi ve mini koreografileri kesinlikle geceyi hatırlanır kılan en önemli maddelerden. Yerlerinde durmadılar, duramadılar!

2) Ray Gelato’nun Madonna figürü. Geriye doğru eğilip topuğuna dokunuşunun hemen ardından atik bir kalkıştan söz ediyoruz. Merak edenler için kendisi 50 yaşında.

1) Sebastian De Krom’un inanılmaz davul şovu. Davul solosu sırasında çeşitli oyunlara hazırlıklıyız fakat neredeyse bütün sahneyi dolaşıp eş zamanlı olarak çeşitli mimikler sergilerken bir yandan da kesintisiz davul çalan birilerini henüz izlememiştik. Bir süre daha keyifle anlatacağız.
.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa