10 Ekim 2011 Pazartesi

Tavsiye: Person of Interest

Hiç birilerinin sizi izlediği düşüncesine kapıldınız mı?




J.J. Abrams'ın Alcatraz'ından daha önce bahsetmiştik. Diğer yeni dizisi Person of Interest'i ise izlemeden tavsiye etmek istemedik. İlk üç bölümü izleyip, memnun kaldıktan sonra da böyle güzel bir diziyi kaçırmanıza gönlümüz razı olmadı. Hazır yağmurlu hava, pazartesi sendromu ve okul bermuda şeytan üçgeninde sıkışmışken, daha da fazla bölüm kaçırmadan hemen izlemeye başlayın istedik.

Aslında dizinin senaryosu oldukça tanıdık. Minority Report'tan hatırlayabileceğiniz, suçun işlenmeden durdurulması mevzusuna bu sefer uzak bir gelecekten değil, devletten tarafından dinlenmenin ve izlenmenin artık bir komplo teorisi olmadığı günümüz dünyasından bakıyor. Siz de benim gibi, aşina olunan şeylerin farklı bir şekilde sunulmasına yaratıcılık diyenlerdenseniz, memnun kalacağınızı garanti edebilirim.

Person of Interest'in en ilgi çekici yanı şüphesiz ki dizinin yaratıcısı Jonathan Nolan. Christopher Nolan'ın kardeşi, bu sefer tek başına. Dizinin ilk üç bölümü, daha ziyade izleyiciyi olaya dahil etmeyi amaç edinse de, Jonathan Nolan'ın daha önceki işlerinin Memento ve The Prestige olduğunu unutmamak gerek. Bunun yanında J.J. Abrams dizilerinin klasiği flashback'ler burada da ortalığı karıştıracak gibi duruyor.

Dizide kendileri sevmemenin elimizde olmadığı iki muazzam adamın oynadığını da söylemeden geçmeyelim: Michael Emerson ve Jim Caviezel.

Bu arada tanıtım videosunda The Big Bang Theory ekibinin kullanılması da çok güzel olmuş.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa