4 Aralık 2011 Pazar

Aralık Takvimi


Yılbaşına daha çok var aslında.

Yine çılgın bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. İstanbul bu sene de hiç yorulmadan her güne bir konser keyfini yaşattı bizlere. Bazen keyif olmaktan çıktı çünkü bütün konserleri bu hengamede takip edebilmek her bünyenin başa çıkabileceği türden değildi.

Keza kalan son ay da durum değişmiyor. Şimdiden başladığınız yılbaşı planlarına biraz ara vermekte fayda var çünkü öncesinde bizlere evimizi özletecek kadar yoğun konserler aralık ayı boyunca da gözlerimizi kamaştıracak şekilde devam ediyor. Hatta bu sefer sadece İstanbul'a gelen konuklar değil, sevdiğimiz alternatif sahne dünyası da cabası.

6 Aralık
Salon IKSV'de The Antlers: Yeni albümleri Burst Apart'a 2011'in Mayıs ayında kulak verdiğimiz The Antlers, bu sefer İstanbul'un başını döndürmeye geliyor.


The Antlers - Bear from Evan Owen Dennis on Vimeo.

8 Aralık
60m2'de Emir Bey
Babylon'da No Age: Biraz noise pop, biraz shoegaze. Böyle bir geceyi hakkediyoruz.


No Age "Eraser" from Sub Pop Records on Vimeo.


9 Aralık
Salon IKSV'de Demir Demirkan
Otto Santral'de Brazzaville: Kendilerinin İstanbul'u ne kadar sevdiklerini söylemeye gerek yok çünkü In İstanbul albümleriyle bunu kanıtlayabiliyorlar. Son albümleri Jetlag Poetry ile yine yeni yeniden, hoşgeliyorsunuz.
Bronx'ta Yora: Yeni albüm yolda!
Ghetto'da De La Soul: Kendileri ne rap söylüyor ne jazz. Hip hop ile jazz'i harmanlayıp işin içine biraz da reggea ve psychedelica kattığınızda aslında De La Soul dinlemeye başlamışsınız demektir.
Indigo'da Alice Gold: Şarkılarının pop müziğin psychodelic ve rock and roll ile buluştuğu dünyalarda olduğunu söyleyen Alice Gold, yeni albümü Seven Rainbows ile iddiasını doğruluyor ve yeni albüm şerefine 9 Aralık'ta Indigo'da.


Alice Gold - 'Cry Cry Cry' from Mikey Levelle on Vimeo.


10 Aralık
İstanbul Live'da Adam Cohen
Peyote'de Korhan Futacı ve Kara Orkestra
Factory'de Postrock Night Vol.2 (On Your Horizon, Kafabindünya, H!TCTU, Chopstick Suicide): İkincisi düzenlenecek postrock şöleninin bu seferki heyecanı birinci yıllarını kutluyor olmaları. ''Şüphesiz ki postrock kalplere şifadır.'' mottosuyla bir yıldır yayın yapan radyo, birbirinden önemli gruplar ve dj setler ile postrock dolu geceye geri sayıyor.


POSTROCKMUSIC - Vol/2 & Birthday Party Teaser from postrockmusic on Vimeo.


13 Aralık 
Refresh the Venue'de Iced Earth: Metal müzik severlere duyurulur; yeni albümleri Dystopia ile dünya turnesine çıkan Iced Earth, turne kapsamında İstanbul'a da uğrayacak.


Iced Earth - Watching Over Me from Blackbender on Vimeo.


14 Aralık
Ghetto'da 123: Avrupa turnesi hemen sonrası So Much To Say klibi ile gönülleri fetheden 123, yeni albüm öncesi Ghetto'da.
Babylon'da Mabel Matiz
Salon IKSV'de Junior Boys: Aralık ayının henüz yarısı bitmişken, indie-pop ikilisine kulak vermek olabilecek en eğlenceli geceye zemin hazırlamaktır.


Junior Boys — No Kinda Man (Body Language Exclusive Track) from jonobr1 on Vimeo.

15 Aralık
Babylon'da Apparat: Bilinen elektronik ritimlere hatta elektronik dans müzğine davul, çello, perküsyon ve piyano eklendiğini düşünün ve ortaya çıkacak bu farklı lezzeti kaçırmamak adına 15 veya 16 Aralık'ta Babylon'u ziyaret edin.


Apparat - Black Water from Liberty Wilson on Vimeo.

16 Aralık
Bronx'da Multitap
Babylon'da Apparat 
Ghetto'da Büyük Ev Ablukada: Güzelim 2011 bitmeden güzelim Büyük Ev Ablukada şarkılarına bir kez daha canlı canlı vakıf olabilmek için .


Buyuk Ev Ablukada -  orda burda bi yerde... from Büyük Ev Ablukada on Vimeo.

17 Aralık 
Indigo'da Mike Joyce: Efsanevi post-punk grubu The Smiths'in davulcusu Mike Joyce, The Queen is Dead albümünün 25. yıl şerefine bu sefer Indigo'da dj set'in başına geçecek.


Mike Joyce and The Whip: Falling in Love from Jack Daniel on Vimeo.

18 ve 19 Aralık
Babylon'da Milow: 50 Cent'in Ayo Technology isimli parçasına yaptığı cover ile dünyanın dört bir yanından beğenileri toplayan ve ününe ün katan Milow, akustik parçalarla dolu bir gece yaşatmak için İstanbul'a geliyor.


Milow - The Ride (Music Video) from Homerun Records on Vimeo.

23 Aralık
Babylon'da Baba Zula
Peyote'de Gevende
Salon IKSV'de Vans Off The Wall Music: Ayrupa'yı fetheden adeta festival olabilecek Vans Off The Wall Music serisi, şimdide Bant'ın katkılarıyla İstanbul'da boy gösterecek. Gecede Haossaa, Kim ki O, Hayvanlar Alemi, Grup Ses Beasts ve Berk Çakmakçı Salon sahnesinde olacak.


kim ki o - Herkes Evine (official video) from ekin sanac on Vimeo.



Şimdiden keyifli izlemeler, dinlemeler, iyi eğlenceler.


.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa