14 Aralık 2011 Çarşamba

Esas Oğlan: Michael Fassbender

Viktoryen dönem filmlerinde çizgi roman hassasiyetleri

Fakir Ama Gururlu: Erkek oyuncuları birbirinden ayırt etmeyi üniformaların zorlaştırdığı İkinci Dünya Savaşı ortamından (Band of Brothers) karın kaslarının zorlaştırdığı Sparta'ya gelene kadar vaktini televizyon yapımlarında geçiren Fassbender, diyaloğunun neredeyse tamamını kısa, maço ve absürt cümlelerin oluşturduğu 300'de en absürt ve maço repliğin başına kalmasıyla dikkat çekti. Maalesef bu noktada kendisini hala ciddiye alamıyorduk.

Biz Sevişiyoruz: "Rol uğruna dehşetengiz zayıflama" kategorisinde Christian Bale'in (The Machinist) en ciddi rakibi olan Fassbender'ın takdire şayanlığını pekiştiren, canlandırmak için kilo verdiği kişinin Bobby Sands olmasıydı (Hunger). 2009'a Fish Tank ve Inglorious Basterds'ı, 2011'e Edward Rochester, Magneto ve Carl Jung'ı sığdırabilen Fassbender'ın rol seçme yöntemini karman çorman olarak tanımlasak bile, en azından tüm rollerine aynı ciddiyetle yaklaşmasını ve taştan kayadan yontulmuş performanslarını (ilaveten çene hattını) memnuniyetle izliyoruz.

Bitmesin Bu Rüya: 2011'in kapanışını birer Steven Soderbergh ve Steve McQueen filmiyle yapan Fassbender'ı bu filmlerde -ve muhtelif ödül törenlerinde- izlemek için yeni yılı beklemek zorunda kalacağız (Haywire 20 Ocak, Shame 17 Şubat'ta gösterimde). Pek şaşırtıcı olmayan müstakbel projeleri arasında ise bir androidi oynayacağı Ridley Scott'ın Prometheus'u ve Steve McQueen'in sıradaki filmi Twelve Years a Slave var.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa