18 Haziran 2012 Pazartesi

Şöhretin Bedeli: Sahte Maroon 5 Zirveyi Zorluyor

 Şöhret büyük dert 



Maroon 5 yeni şarkıları Payphone'u 17 Haziran'da yayınlamadan önce, şarkının cover versiyonu listelerde boy göstermeye başlamıştı. Precision Tunes adlı cover grubu, listelerde 14 numaraya kadar yükselmiş ve bu durum Maroon 5 prodüktörlerini bir hayli sıkıntıya sokmuştu. Son olarak şarkının iTunes'ta 5 numarayı görmesi grubun oldukça canını sıkmış olmalı.

Bu gibi sahte single vakaları, gruplar tanıtım adına şarkılarının bir kısmını sanal ortamda paylaştıklarında sıkça görülür oldu. Normalde yayınlanan coverları hemen fark eden şirketler, orjinali hemen piyasaya sürerken Maroon 5 17 Haziranı bekleyerek Precision Tunes'ın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Payphone, Precision Tunes'ın ilk marifeti değil. Kendileri Drake, Nicki Minaj, Justin Bieber, Chris Brown ve Usher'ın da şarkılarına aynı muameleyi göstermişlerdi. Aynı şekilde farklı bir grup, Can You Blow My, amerikalı şarkıcı Flo Rida 'nın şarkısını coverlamış ve bu yüzden şarkıcı parçanın orjinalini daha erken bir tarihte yayınlamak zorunda kalmıştı.

Precision Tunes'ın başarısına ses çıkartmamak düşünülmüş bir reklam kampanyası da olabilir düşüncesi kafalarda belirmiyor değil. 1965-1985 yılları arasında benzer bir stratejiyi Pickwick Records uygulamış, şarkıların benzerlerini yayınlamışlardı.

Bütün bu olayların yanında Maroon 5 'ın Payphone için Mayıs ayında yayınladığı klip geliyor:

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa