9 Ekim 2012 Salı

Gangnam Style: PSY Bu Sefer İngilizce


Oppa Gangnam Style 



Adam her yerde. PSY, gerçek adıyla Park Jae-sangGangnam Style videosu ile yepyeni Youtube ikonu olarak karşımıza çıktığında kimse bu kadar patlayacağını tahmin etmemişti. Videonun sayısız taklidi, yeni yorumları ortaya çıktı. Onlar da kendi başlarına fenomen oldular. PSY, bir çok internet bağımlısına ekmek çıkardı. Korece bilmeyen insanlar, şarkıyı ezbere söyler oldular. Şarkının sözlerinin çok ağır sosyal taşlamalar içerdiğini bilmeden, dansına odaklandılar. Daha sonra, tıpkı bu zıplayan abinin Berklee mezunu olduğunun yayılması gibi, şarkının içindeki göndermeler de öğrenildi.


Gangnam, adeta bir Nişantaşı ve Koreli ikoncanların buluşma merkezi. Berklee mezunu abimiz, bu eserinde yozlaşan Koreli genç nesle sesleniyor ve bunu yaparken de en büyük yozlaşma merkezi olan Youtube'u kullanıyor. Amacına ulaştı mı bilinmez ama, onun da bu ikon dünyasının ekmeğine yağ sürdüğü aşikar. Tarihin en kalabalık konserlerinden birini vererek, uçsuz bucaksız bir alana doldurduğu binlerle bunu kanıtlamıyor mu?

4 Ekim'deki akıllara zarar PSY konseri 


PSY, anadilinde takılırken bile bir çok Amerikalı ünlü tarafından paylaşılmıştı. Britney Spears, Tom Cruise, Katy Perry gibi isimler videoyu sayfalarında  paylaştı. Videonun özünü oluşturan o dans, bir çok yerde flash mob olarak karşımıza çıktı. Büyük uluslararası markala reklamlarında jenerik müziği olarak Gangnam Style'ı kullandılar. The Today Show, Elen De Generes Show gibi büyük yapımlarda yer aldı. Hatta Maroon 5 ve Nelly Furtado bile Gangnam Style'a bulaştı.  




 Korece söylediği şarkısı ile milyonlara ulaşan PSY şimdi de İngilizce bir şarkı ile geleceğini söylüyor. Gangnam Style'ın yakaladığı ilgiyi geçmesinin çok zor olduğunun kendisi de farkında. Videonun kendisinden çok tanınmasından da azıcık şikayetçi olan Park Jae-sang'a birinin bunu önceden söylemesi gerekirdi.
Büyük ihtimalle hayal kırıklığı ile sonuçlanacak İngilizce şarkı çıkartmasını bekliyoruz. Kim bilir, belki yepyeni ve şaşırtıcı bir dans yaratır da Gangnam bile unutulur.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa