24 Şubat 2013 Pazar

Oradaydık: Delphic - Club Bangkok


Dansın dozunu ayarlayamamak...

Cuma gecesi, başladığımız yeni dönem telaşını partilerle dindirmek amacıyla soluğu Salon IKSV'de aldık. First Sensations City Beats kapsamında iki gece süren festivalin ilk gecesinde Delphic ve Club Bangkok sahne alıyordu. Tam da gönlümüze göre olan gece bol danslı serüvenleri beraberinde getirdi.

Salon IKSV'nin hiper-dakik olduğunu gün itibariyle unutmamız kalbimizi kıran anlara neden oldu. Yani Delphic ilk şarkıyı nasıl performe etti, neler yaşandı ve en önemlisi sahneye çıkarken tavırları nasıldı ekseninde gelişen sorular, bir dahaki konserlerine kadar merak konusu olarak kalacak.

Konserde, taze albümleri Collections'a daha çok zaman ayıracaklarını düşünürken ilk albümleri Acolyte (2010)'den bonkörce çalmaları sevinç kat sayımız arttırdı. Çünkü hem elektronik bir albümün sevdiğimiz parçalarının canlı versiyonuyla imtihanımız nasıl olacak merak ediyorduk, hem de o şarkıları -ki bunlar tahmin edeceğiniz üzere Doubt ve Counterpoint oluyor- canlı dinlemek istiyorduk. Bir de yeni albümleri Collections'a henüz ısınamadık. Bu yüzden konsere ister istemez tereddütlerimizle gittik.


Setlist


Balya
Halycon
Freedom Found
Memeo
Clarion Call
Dreamers
Red Lights
This Momentary
Doubt
Atlas
Sun Also Rises
Counterpoint
Acolyte


Ancak hata etmişiz. Tadı damağımızda kalan konserde Delphic, sahne performansları, duruşları, dinleyiciyle olan iletişimi ve bağıra çağıra eşlik ettiğimiz şarkılarıyla muhteşem konser anılarımıza yenisini ekledi. Biss'e çıkmamaları biz ilk şarkıları kaçıranlar için üzücü olsa da en kısa sürede İstanbul'da yollarımızın yeniden kesişeceğine eminiz.

Konser sonrası sahne Club Bangkok'un oldu. Bol bol halay çektik, horon teptik! Punk rock, hip-hop, elektronik danslar, Club Bangkok'un sahnedeki eğlenceli tavırları ve hızla geçen saatler derken zaten Delphic ile neredeyse tükenen enerjimiz Club Bangkok ile sıfıra kavuştu. Kalbimiz ile ayaklarımız zıtlaşmaya başladığında artık Salon'a veda ediyorduk.


Dansın dozunu cuma gecesi ayarlayamadık çünkü konser ve partinin gidişatı buna izin vermedi. Oldukça eğlendik ve ful motivasyon ile döneme kaldığımız yerden devam etmeyi umuyoruz. Buradan dans etmeyen arkadaşlara da selam etmek istiyoruz ya da biz danslı konserleri çok abartıyoruz, emin değiliz. Cuma gecesine dair emin olduğumuz tek şey unutmak istemediğimiz Delphic konseri anılarımız...

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa