9 Nisan 2013 Salı

Oradaydık: FM Belfast

Şükür kavuşturana...

İzlandalı grup FM Belfast'ı Türkiye'ye dördüncü gelişlerinde yakalamayı başardım. Diğer üçü için üzüntü duymalıyım diye düşünüyorum.

Öncelikle, grubun her bir ismi nevi şahsına münhasır ve gruptakilerin eğlenmek için bir arada oldukları çok belli. Sıkıcı işleri için her birinin başka projelerinin olması bunu sağlayan en büyük etmenlerden desem yalan olmaz.

Nevi Şahsına Münhasırlık Tablosu

Cumartesi gecesi olmasa geç sayılabilecek bir saatte, 00.30 sularında sahnedeydiler. Sahneye geç çıkışları "I Don't Want to Go to Sleep Either" şarkısını daha anlamlı kıldı. Grubun sahnede görünmesinden itibaren ise kendini dansa bırakmış bir ben vardı Babylon'da.

Uslu bir çocuk olursanız dans eden beni bile görebilirsiniz.

Sahnede ise grubun kendi şarkılarının ötesinde, şaşırtmayan Pump Up The Jump kuplesinin yanında şaşırtan Welcome to The Jungle kuplesi vardı. Kafasında kravatıyla, aynı zamanda İzlandalı grup múm'ın üyesi de olan Örvar Þóreyjarson Smárason'dan rap dinlemek de sadece FM Belfast konserinde görebileceğimiz türden şeylerdendi. İsmini bilemediğimiz geri vokalin danslarının ise gözümüzün önünden bir süre gitmeye niyeti yok.

Sıra Underwear şarkısına geldiği zaman yapılan "Pantolonlar Aşağı" şovunun sadece sahne üzerinde kalması beni üzdü. Bu şovun bir parçası olmak vardı. Yine de onun yerine sahneden gelen komutlarla beraber çömelip beraber zıplayan bir kalabalık yaratmayı başardılar.

Konser bitimindeki tek üzüntüm ise Synthia'nın çalınmayışı oldu. Bunu da grupla çektirdiğim hatıra fotoğrafıyla çabucak unuttum. Türkiye'ye bir dahaki gelişlerinde orada olacak bir insan daha kazandılar diyebilirim.
*Fotoğraflar Babylon'un Facebook sayfasından alınmıştır.









Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa