22 Aralık 2013 Pazar

2013: Arctic Monkeys

 
Rockstarlık makamı


Neden değerli?: "Don't believe the hype " diyerek I Bet You Look Good On the Dancefloor'a giren yeniyetme oğlan çocuklarından saçları briyantinli rockstarlar yaratabildikleri, bunu yaparken de kendilerinden hiçbir şey kaybetmedikleri için. Bir de bu senenin en olağanüstü albümü AM'i yayınladıkları için.

Neyi değiştirdi?: En başta yaşadıkları yeri, bunu takiben soundlarını, en son da imajlarını. Zamanında Sheffield sokaklarında yaşananları şarkılarına gürültülü gitarlar eşiliğinde konu eden grup artık hiphop beatleriyle de Arctic Monkeys olunabileceğini göstermekten çekinmiyor. Kendi dönüşümlerinin yanı sıra ülkemizdeki festivallerin kaderini de değiştirdiler: Belki de ilk kez altın günlerindeki bir grubu tam da o günlerde izleme şansı bulduk. Alex Turner ve Rock'n Coke'taki parlak ceketini uzunca bir süre hatırlayacağız.



2014'te ne alemde?: Bu yıl Glastonbury başta olmak üzere headliner oldukları sayısız festivalde kitleleri kendilerine hayran bırakan Arctic Monkeys, 2014 yazında da farklı bir durumda olmayacak gibi. Roskilde Festival, Rock Werchter ve T In The Park şimdiye kadar açıklanan festivaller, dahası da gelir diye tahmin ediyoruz. Şubat ayında Amerika turuna çıkacak olan grup her an yeni bir B-side ile karşımıza çıkabilir, kısa süre önce yayınladıkları You're So Dark gibi. Öyle görünüyor ki Alex Turner ve peşini bırakmayan karizması 2014'te de bizlerle olacak.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa