13 Aralık 2013 Cuma

Oradaydık: Birsen Tezer

Kar kış demeden

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Kulübü'nün yatılı bölge ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere yardım amacıyla düzenlediği Birsen Tezer konseri 11 Aralık akşamı Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kara, soğuğa, sabahın köründe geldiğimiz derslerin iptal olmasıyla içimizde iyice yükselen "Eve mi dönsek?" sesine aldırmadan konseri bekledik, iyi ki beklemişiz. 

19:00'da açılacağı söylenen salon kapıları 45 dakika geç açıldı. Konser de haliyle yarım saat kadar geç başladı. Birsen Tezer ve ekibi sahneye çıkmadan önce konseri düzenleyen EREC ve İLKYAR Vakfı'nın tanıtım slaytlarını izledik. Bunca beklemenin ardından sonunda Birsen Tezer ve ekibi sahneye çıktı. Konser boyunca çoğunluğu Cihan ve İkinci Cihan albümlerinden olmak üzere 13 şarkı seslendirdiler.
  1. Değirmenler
  2. Kendi Kendimi
  3. Kusura Bakma
  4. Balıkesir
  5. Çal Kapımı
  6. Arı Maya    
  7. Hoşgeldin                     
  8. İstanbul
  9. Di Gel Yanıma
  10. Boşver
  11. Bilsen
  12. Aşk Bu Değil
  13. Aşk Var

Lead elektrik gitarda Emre Tankal, bas gitarda Gürol Ağırbaş, davulda Derin Bayhan ve elektrik/akustik gitarda Tunç Öndemir Birsen Tezer'e eşlik etti. Özellikle belirtmek gerekiyor ki Gürol Ağırbaş,Derin Bayhan ve Emre Tankal neredeyse her parçada yaptıkları sololarla çaldıkları enstrümanlarda ustalıklarını konuşturdu ve salonu mest etti. Birsen Tezer'in de şarkılarına kattığı farklı yorumlar keyfimize keyif kattı. 

Konserde bizi üzen tek şey, Birsen Tezer'in ses sistemindeki bir aksaklıktan dolayı kanun çalamamış olmasıydı. Daha ikinci parçasının ardından, sahnedeyken sözlerinde gizli bir sitemle bu aksaklığın giderilmesini istedi. Fakat son şarkıya kadar aksaklık giderilemedi ve maalesef Aşk Bu Değil parçasını kanun nağmeleri yerine gitarlarla dinledik.


Soğuk kış gününde içimizi ısıtan bu yardım etkinliği, bu güzel konser katılmaya değer bir etkinlik oldu ve 22:30 sıralarında gülen yüzlerle salondan ayrıldık.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa