4 Ocak 2014 Cumartesi

2013: Azealia Banks

Bulaşan bin pişman

Neden Değerli?: Missy Elliott, Eve, Lil' Kim gibi isimlerin gözden düştüğü bir dönemde Azealia Banks, kadın hip-hopçı eksiğimizi layıkıyla doldurdu. 1991 isimli EP'si ve Fantasea isimli mixtape'i ile en iyi çıkış yapan müzisyenlerden biri oldu. Van Vogue, Liquorice, Neptune ve daha pek çok şarkıyla kendisinin 212'dan ibaret olmadığını kanıtladı. Machinedrum, AraabMuzik, Lazy Jay, Lil Internet gibi daha underground prodüktörlerle çalıştı, tarzını iyice oturttu. Başkasına asla yakıştıramayacağımız upuzun Rapunzel saçları, güzelliği ve hipstervari tavırlarıyla yeni neslin gözdelerinden biri oldu.


Neyi Değiştirdi?: 2013, Azealia'dan soğumamız için bize yeterince sebep sundu. Yung Rapunxel ile daha karanlık ve kaotik tarafını gösterirken Pharrell destekli ATM Jam ile mainstream radyoya göz kırptı, ama 2 şarkı da bizi pek tatmin etmedi. Bu yıl müziğinden çok girdiği gereksiz polemiklerle konuşularak oldukça büyük bir hata yaptı. The Stone Roses'dan tutun da Rita Ora, Lady Gaga, Disclosure, Pharrell, Lily Allen ve Angel Haze'e kadar tartışmadığı müzisyen kalmadı. 2012'nin başında duyurulduğundan beri çıkmasını beklediğimiz albümü Broke With Expensive Taste ile albüm erteleme konusunda kırmadık rekor bırakmadı. Kısacası, oldukça başarısız bir yıl geçirerek 2012'de kazandığı saygıyı neredeyse yerle bir etti.


2014'te Ne Alemde?: Broke With Expensive Taste'i yayınlaması kendisinden en büyük dileğimiz. Sağlam bir albümle dönüp bu sene yarattığı çenesi düşük kezban imajından bir önce kurtulmasını istiyoruz. 1991 isimli EP'sindeki şarkılar ayarında bir single ile dönmediği sürece albümünün başarısız olması ve kendisinin tozlu sayfalardaki yerini alması kaçınılmaz ne yazık ki.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa