1 Ocak 2014 Çarşamba

2013: Beyoncé

Kimsenin beklemediği bir anda

Neden Değerli?: Beyoncé'nin neden değerli olduğunu uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında. Tüm zamanların en büyük kadın müzisyenlerinden ve ikonlarından biri olan Beyoncé, Destiny's Child yıllarından beri çizgisini bozmadan müziğini yapmaya devam etti. Say My Name, Crazy In Love, Irreplacable, Single Ladies gibi şarkılarla yaşarken efsane olmayı başardı. Son ve en iyi albümü 4 ile beklentileri iyice yükselttikten sonra bu sene 4'dan bile çok daha iyi bir albüm yaparak kendisini neden sevmemiz gerektiğini bize milyonuncu kez hatırlattı.


Neyi Değiştirdi?: Efsane Super Bowl performansı ve kendi yönettiği Life Is But A Dream belgeseliyle Beyoncé, 2013'e hızlı bir başlangıç yaptı ve bütün yılı konserlerle geçirdi. Asıl bombayı ise 2013 Aralık ayında patlattı. Lady Gaga, Katy Perry gibi çağdaşları albüm tanıtımı için kendilerini yırtarken Beyoncé, kendi adını verdiği son albümünü kimsenin beklemediği bir anda iTunes'a koyarak tüm dünyayı şaşırttı. Kanye West, Death Grips, Arcade Fire gibi isimler sayesinde 2013 yılı albüm tanıtımlarında adeta yeni bir çağ başlatmışken, Beyoncé de bu isimlerin yanına adını altın harflerle yazdırdı. Jay Z, Sia, Pharrell, Timbaland, Drake, Justin Timberlake, Frank Ocean gibi yıldız isimlerle dolu albüm, 104 ülkede 1 numara oldu ve ilk 3 gününde 800 binden fazla satarak rekor kırdı. Nisan'dan beri aralıksız turlayan Beyoncé'nin, stüdyoya ne ara girdiğine ve tam 17 tane klibi ne ara çektiğine kimse anlam veremedi. Bir önceki albümlerine göre çok daha minimal, karanlık, deneysel ve seksi bu "görsel" albümle Beyoncé, yılın tartışmasız en iyi R&B albümüne imza attı.


2014'te Ne Alemde?: Bir önceki albümü için 9 adet single yayınladığını düşünürsek, Beyoncé'nin yeni albümünün ekmeğini bol bol yiyeceğini söylemek zor değil. Türkiye konseri dedikoduları da kulaktan kulağa dolaşmakta. Bekleyip göreceğiz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa