3 Ocak 2014 Cuma

2013: James Blake

Hisli çocuk James

Neden Değerli?: 2011 yılında indie evrenini şöyle bir sarsıp kaçan James Blake aslında 2013'de yapacağı atağı bekliyormuş da biz bilememişiz. 2010'dan bu yandan çeşitli single'ları ve 2011 çıkışlı James Blake albümü ile ''Kim bu genç yakışıklı müzisyen ve tabi ki İngiliz çocuk?'' diye döne döne 2013'e geldik. Vakit tamam olduğunda ise sahnede son albümü Overgrown vardı. Adeta bir şaheser icra eden James Blake için bu noktadan sonra hakkında methiyeler düzüyor, gazeller söylüyor, gözlerinde kayboluyoruz.

Neyi Değiştirdi?: Downtempo müzik prensi James Blake, yeni yetme Chance The Rapper'ı da yanına katarak bünyelere yepyeni bir tat sundu. Dinle dinle doymak bilmediğimiz Overgrown da başta Mercury olmak üzere ödüllere doymak bilmedi, bilemedi. Genç yaşında bu yetenek, bu yaratıcılık, bu hissiyat varken akranlarına da örnek oldu. Buna müzik piyasası için Pitchfork'e yaptığı açıklamaları da ekleyebiliriz. 

2014'de Ne Alemde?: Ödüllerin ardı arkasının kesilmeyeceği bir sene olmakla birlikte listelerden de düşmeyecek gibi görünüyor. Çalışkanlığı yeni single'ları getirebilir ancak bu yönde bir açıklama bulunmamakta. Bilgiler yine albüm turu ile sınırlı. Eğer uslu çocuklar olursak belki James Blake 2014'de İstanbul'a da uğrar!



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa