25 Ocak 2014 Cumartesi

Oradaydık: Cold Cave


İlk konser daha bir güzel oluyor


Türkiye'de ilk kez konser vermeye gelen Cold Cave Babylon' da sahne aldı; 22 Ocak çarşamba akşamı konser için hazırdık ve öncesinde çıkan Great Moon Hoax'ın, yerini gruba devretmesini merakla bekliyorduk.

Malum Cold Cave dünya çapında bilinen bir grup değil ancak grubun her şarkı arasında sohbet etmesi bizi ısındırdı kendilerine. Grup normalde kalabalık bir kadroya sahip, konsere ise vokal Wesley Eisold ve -sevgilisi diye tahmin ettiğim- diğer grup üyesiyle geldiler. 

Sohbet etmeden şarkıya giren Cold Cave ilk olarak Black Boots söyledi. Her şarkı arasında manidar konuşmalar yapan Wesley Eisold, Babylon'a laf atmadan geçmedi ve konserin çarşamba gününe ayarlanmasıyla ufaktan dalga geçti. İstanbul seyircisinin herhangi bir çarşamba günü böyle toplanabileceğini tahmin etmiyormuş ve bize minnettarmış!

Atmosferi çok iyi sağlayan Cold Cave, konserin ortalarında herkesi kendilerine odaklamayı başarmıştı. Tüm salon dansla eşlik etti konsere; en önde kendinden geçmiş bir şekilde dans eden adam gecenin favorisiydi.  People Are Poison ve Underworld USA şarkılarında enerji iyice yükseldi.


Wesley Eisold kendinden oldukça emin bir vokal; iyi olduğunu ise konserde sesini rahatlıkla kullanmasıyla kanıtladı bize. Heaven was Full ve Hunting Heart Crushing Fear şarkılarını stüdyo kayıtlarından daha farklı yorumladı; kimi zaman daha sert söyledi, şaşırttı ve sesinden ne kadar emin olduğunu tekrar tekrar gösterdi.


The Great Pan is Dead şarkısıyla da kapanışı yaptılar, rahat tavırları 'Sizi daha fazla tutmak istemiyoruz' demek ister gibiydi. Toplamda 1 saat sahnede kaldılar ve çıkışta Babylon' a gelmiş herhangi biri gibi sokakta biralarını yudumladılar. Yakın zamanda gelirler mi bir daha bilemiyoruz ama gelseler kaçırmayacağız kesin; sevdirdiler kendilerini!




Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa