13 Nisan 2014 Pazar

Oradaydık: İlhan Erşahin's Wonderland feat. Hüsnü Şenlendirici

Saksafon ve klarnet buluşması

İlhan Erşahin'in yeni albümü The Other Side, hayat bulma sürecinde çalıştığı isimlerle göz dolduruyor. ''İlhan Erşahin's Wonderland featuring Hüsnü Şenlendirici with Gilberto Gil, Jane Birkin, Seyyal Tanner'' isimleriyle yakaladığımız albüm The Other Side'a ayrıca Volkan Öktem, Alp Ersönmez  ve İzzet Kızıl enstrümanlarıyla eşlik ediyor.

Bu buluşma bir de Babylon sahnesinde canlı olunca tadından yenmez diye düşündük ve 11 Nisan Cuma gecesi soluğu Babylon'da aldık.

10-11 Nisan Babylon'un Wonderland gecesiydi. Cuma gecesi şerefine 11 Nisan'da ziyaretine gittiğimiz İlhan Erşahin, Wonderland ekibi ve Hüsnü Şenlendirici, samimi ve içten bir karşılamayla sahnedeki yerlerini aldı. Enstrümanlarına kavuşan üstadlar, sahnede sololarında ayrı, hep birlikte ayrı devleştiler.

Evet, gece bir yandan da adeta solo gecesiydi. Ağzı açık bırakan muazzam soloların enstürmanlarla buluştuğu konser, İzzet Kızıl'ın vurmalılarla yaptığı şovla başladı diyebilirim. Bir diğer şarkıda, Volkan Öktem'in davul solosu dinleyicileri sahneye kitlerken, Alp Ersönmez ise gitarıyla tüm Babylon'u adeta mest etti. Özellikle Alp Ersönmez ve Volkan Öktem'in sahnede yalnız kaldıklarında eğleniyor olmaları dinleyiciye de yansıdı. Zira ''İlhan Erşahin ve Hüsnü Şenlendirici nerede?'' diye sormaktan oldukça uzaktaydık.

İlhan Erşahin'den de beklediğimiz saksafon solosu, yoğunluğuyla atmosferi bir süreliğine caz müziğe devrederken, Hüsnü Şenlendirici'nin klarneti ile kulaklarımıza yeni ritimler bıraktı. Sahnedeki ahenk sabaha kadar dinlenebilirdi zira her şarkı, alkış kıyamet ile yerini yenisine bıraktı. Seyirciyi kırmayan ekip, bis'de son dokunuşlarla Babylon'a veda etti.

Samimiyet yüzlerden okununca insan kendini evinde gibi hissediyor. 11 Nisan gecesi de öyleydi. Sanki evin salonunda tanıdık arkadaşlarla mest eden müzik ziyafetine eşlik ediyorduk.

Kaçıranlar için de saksafon klarnet birlikteliğini tadımlık olarak buraya bırakıyoruz:




Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa