1 Ağustos 2009 Cumartesi

Kaçıncı Bahar: Pearl Jam


90'ların kasvetli Grunge anlayışından bu yana pek çok şey değişti: Kurt Cobain hayata gözlerini yumdu; Dave Grohl Foo Fighters'la modern ana akım Amerikan Rock kanadını domine etti; Chris Cornell elektronik-pop tahtına adaylığını koydu.

Aradan geçen onca zaman ve çeşitli değişiklikler karşısında çizgisini ve tavrını ısrarla muhafaza etmeye çalışan Pearl Jam, bir başka parlak döneme daha merhaba diyor.

20 Eylül'de piyasaya sürülecek ''Backspacer'', grubun en son yıllar önce Yield kaydı sırasında beraber çalıştığı Brendan O'Brien eşliğinde kotarıldı. Hiç bir plak şirketine bağlı kalmadan, Pearl Jam tarafından kaydedilen albüm, an itibariyle viraller ve canlı performanslar eşliğinde tanıtılıyor.

''Into The Wild'' için hazırladığı albümle taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Eddie Vedder'ın duruşuna ve yorumuna yansıyan olgunluk/memnunluk belli ki tüm gruba hakim: Albümün gün yüzüne çıkan ilk parçası ''The Fixer'' oldukça rahat, akıcı ve yakalayıcı bir rock şarkısı. Kişisel görüşüm, parçadaki Queens Of The Stone Agevari havanın yadsınamaz olduğu yönünde.

The Fixer, karşınızda!


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

İpek Burcu Şaşmaz on 5/8/09 5:56 ÖS dedi ki...

Eylülde albüm patlama yapar mı emin olamadım ama şarkı pek iyi, pek hoş. özlediğimiz tat.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa