30 Ağustos 2009 Pazar

Porcupine Tree Myspace'ten Albüm Tanıtıyor



14 Eylül'de çıkacak 10. stüdyo albümleri The Incident'in tanıtımına tam gaz devam eden Porcupine Tree, 7 dakikalık bir mix hazırlayıp myspace'ine koydu. Şarkıların kısacık hallerinden bir yorum yapmak zor belki ama büyük bir heyecan yarattığı kesin.

Albüm iki CD'den oluşacak. İlkinde albüme ismini veren The Incident, 55 dakikalık upuzun parça olacak. Police'in Incedent şarkısını dinlerken yanından geçtiği trafik kazasından ilhamını alan grubun vokalisti Steven Wilson, The Independent şarkısı için şunları söylüyor: "a slightly surreal song cycle about beginnings and endings and the sense that ‘after this, things will never be the same again." İkinci CD'de ise Flicker, Bonnie the Cat, Dahlia ve Remember Me Lover isimli şarkılar olacak.
Share This
Subscribe Here

8 yorum:

Arel Koray Nalbant on 30/8/09 7:21 ÖS dedi ki...

lost'un 6. sezonunda porcupine tree de yer alacakmış...

ismini vermek istemeyen vera üyesi

mert salkım on 30/8/09 8:36 ÖS dedi ki...

55 dakikalık olan umarım sky moves sideways ayarında olur.
hem madem albüm çıkıyor türkiyeye gelsinler oğlu gelsinler.

snw on 30/8/09 9:20 ÖS dedi ki...

Çok iyiler. Hele ki bu albümün tecrübesinin bir film izlemekle, bir kurmacaya dahil olmakla eşdeğer olacağını tahmin ediyorum.

Gelsinler tabii, neden gelmesinler diyeceğim ama muhtemelen gelmezler; biz gitsek daha iyi.

Yiğit Arda Türkoğlu on 30/8/09 9:39 ÖS dedi ki...

Türkiye'ye gelirlerse neler neler olur düşünemiyorum, keşke:)

candaş on 31/8/09 2:32 ÖÖ dedi ki...

albümün yanında verilenlerden biri de 48 sayfalık bir kitapçıkmış. the incident'ta anlatılan hikayeyi çizimlerle anlatıyormuş. bu da değişik bir tercih tabii.. heyecanla bekliyorum bakalım ne çıkacak..

snw on 31/8/09 4:35 ÖÖ dedi ki...

Versinler versinler.

Albüme film çekenler, kitap yazanlar var.

Zaten ziyadesiyle kafamı kurcalayan mevzular bunlar. İyi oluyor; özellikle de yapabilen adamların yapması.

candaş on 31/8/09 5:41 ÖÖ dedi ki...

daha çok ticari olarak ilginç bir tercih gibi.

bir albümden eser sahibine kalan ortalama 10'da 3'müş. radiohead'in albümüne ortalama 4 küsür verilmiş (geçen sene ttnet müzik'i kuran bağyandan dinlemiştim bunu)

şimdi böyle bir girişim başarılı olmuşken, trend de böyle olacak gibiyken porcupine tree bu hamleyle albümü "daha elle tutulabilir" hale getirmeye çalışmış. yani indirilmesin de kutu olarak satılsın istemiş sanki. zaten steven wilson'ın "albümleri evde saklayalım, ben çocukluğumdan beri saklarım" tarzı bir şeyler söylediğini okumuştum.. adam seviyor yani böyle kutulu mutulu..

snw on 31/8/09 6:26 ÖS dedi ki...

Ticari yönü de işin başka tarafı tabii.

Yani adamların zaten albüm kaydetme ya da herhangi bir şey oluşturma süreçlerine kitap yazmak/bir şey çekmek dahil; ekstra bir efor sarf ettiklerini sanmıyorum.

Halihazırda üretebildikleri bir şeyi albümün satışını destekler hale getirmek de ayrı bir güzellik dediğin gibi. Kendi açımdan düşünüyorum; albümü satın almakla almamak arasında kalsam kitaba tav olup satın alabilirim albümü.

Steven Wilson da ayrı bir dünya zaten. Grubu oluştururken, kayıt yaparken, beste yaparken, promosyon yaparken hep başka kafalarda. Seviyoruz.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa