12 Eylül 2009 Cumartesi

Nirvana Bleach Anısına Yeni Bir Çalışma



Nirvana'nın çıkış albümü "Bleach"in 20. yılı nedeniyle bir çalışma çıkartılacağı açıklandı. Kurt Cobain'in daha önce yayımlanmamış canlı performans kayıtlarının bulunacağı albüm ilk olarak 2 Kasım'da Birleşik Krallık'ta satışa sunulacak. Nirvana'nın 9 Şubat 1990'da Portland, Pine Street sahnesinde verdiği konser albümde yer alıyor.

Dağıldıktan sonra onlarca yayımlanmamış kaydı çıkan gruplardan farklı olarak Nirvana'dan böyle bir çalışma çıkması grubun ne kadar hızlı tükendiğini göstermesi açısından üzücü buluyoruz.
Share This
Subscribe Here

2 yorum:

Adsız dedi ki...

haberi kim yazmi$ bilemiyorum ama müzik yazari olmadigi acik.

nirvana'nin dagilmadan önce 4 dagildiktan sonra 6 albümünün yayinlandigini hatirlatmak lazim. hatta bunlardan birisi de 3cd+ 1dvd iceren bir boxset,68 adet yayinlanmami$ $arki vardi.

üstelik nirvana 30 yillik gruplardan biri degil. 1987-1994 arasinda varligini sürdürmü$,en aktif dönemi de 1988-93 arasi olmu$. 5-6 yilda yaptigi kayitlar bugüne kadar 10 albüm doldurmu$ken "cabuk tükendiler" bayatligina kacmak da ayri bir ba$ari.

sallamadan önce biraz ara$tirmak lazim.

Fitah Tencur on 16/3/10 12:59 ÖÖ dedi ki...

Anlamadığım dediklerinle dediklerim kıyaslandığında neresini sallanmış bulduğun. 2Pac'ın öldükten sonra daha fazla albümü çıktı yani?

Eğer mesele "Türkiye Nirvana Hassasiyeti Vakfı" ise sana şaşıracağın bir şey söyleceğim: Oradaki hızlı tükenme grubun kısa süren yaşı, yaptıklarının sonradan pazarlanması değil.

Nirvana'nın adını ağza almadan önce bismillah deme zorunluluğu seni fazla heyecanlandırmış dostum. Müzik yazarıyım üstelik aynı zamanda iyi bir yorum okuyucuyum.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa