2 Eylül 2009 Çarşamba

Top 10: Kuruçeşme Arena


Kuruçeşme Arena'ya selam olsun.

Açıldığı günden bugüne dek Türk müzik tarihinin yer yer en klişe, yer yer en büyük konserlerine ev sahipliği yapan Kuruçeşme Arena, şimdiden dinleyicilerin kalbinde kendine önemli bir yer edinmiş olmalı, bunu anket sonuçlarından da görmek mümkün.

Ses sistemindeki problemleri kapasitesi ve boğaz kenarındaki (Axl'a göre nehir tabi) eşsiz atmosferiyle telafi eden Kuruçeşme Arena, pek çok konser için tercih edilen öncelikli mekan oluyor elbette. Peki Kuruçeşme Arena'da bu zamana kadar gerçekleşmiş konserler arasından bir Top 10 çıkartacak olsaydık, sıralamayı nasıl yapardık? Buyrun:



10. Air

Oldukça kısa sürmesine rağmen az sayıdaki seyirciyi ciddi anlamda tatmin eden bir konsere imza attı grup. All I Need ve Surfing On a Rocket çalmamış olsalar da, seyirci buna ne kadar dikkat etti bilmiyorum.




9. Björk

Bir başka kısa süren konserde Björk karşımızdaydı. Konserin tatmin edici bir teknik ve sahne performansı olsa da, liposuction yaptırmış bir setlist ve görsel performans ile karşı karşıya kaldık.



8. Shakira

Shakira'nın büyük bir görsel zenginlik sunduğu; Bonus Card yıldönümü için düzenlenen bu konser, nedense hak ettiği ilgiyi toplayamadı. Yine de Shakira'nın, kendisine bahşedilen ünü hak ettiğini kanıtlayacak bir performans sergilediğini belirtmekte fayda var.




7. Santana


Daha duyurulduğu günden itibaren, 2009'un en çok ses getirecek konserlerinden biri olacağı gün gibi ortada olan Santana konseri, beklentileri kesinlikle karşıladı. 2009 konserlerinin en büyük problemi olan ses seviyesi sınırlamasından muzdarip olan konser, gitmeyenler için yıllar sonra "keşke gitseymişim" diye anılacak muhtemelen.




6. Lenny Kravitz


2008 konser çılgınlığına çılgınlık tamlamasının getirilmesine önayak olan konserler arasında yer alan Lenny Kravitz konseri, tam anlamıyla bir çılgınlıktı aslında. Lenny Kravitz'in "Rock Star nasıl olunur" dersi verdiği, sahnenin her santimetresini doldurduğu konser, efsaneler arasına rahatlıkla girebilir.




5. Kylie Minogue


Her ne kadar ufak bir sahneyle gelmiş olsa da, Kylie Minogue'un da Shakira gibi ders niteliğinde bir performans sergilediği bir konser oldu bu. Öte yandan yine Shakira gibi, hak ettiği ilginin çok daha azı gösterildi Kylie'ye, üzücü oldu.




4. Depeche Mode


2006'da, Kuruçeşme Arena'yı sevdiren konserler arasına üst sıralardan giren bir konsere imza attı Depeche Mode. Tatmin edici bir setlist, Anton Corbijn imzalı görsel performans ve seyirci etkileşimiyle kesinlikle etkileyici bir konser oldu.




3. Tool

Tool gibi efsane bir ismi kaldırabilecek bir konser mekanı soracak olsaydınız, memnun olsam da olmasam da ilk sıraya Kuruçeşme Arena'yı yazardım mutlaka. Grubun son konseri olduğu için sahnede şarap açılan, malum eğlenceli bitkinin saksısının dikildiği, görselleri ve sahne performansıyla hipnotize eden bir konser seyretmiş olsak da ses sistemindeki problemler konser havasını tam anlamıyla yakalamızı biraz olsun engelledi.




2. Sting

Ses ve ışık sistemlerinin çok yüksek not aldığı ender konserlerden biri olan Sting konseri, dönemi için oldukça yüksek bilet fiyatlarıyla dikkat çekmişti ilk olarak. Sonradan görüldü ki Sting, verilen bütün parayı son kuruşuna dek hak eden bir müzisyenmiş. Efsane bir ismin, her şeyiyle efsane bir konseri oldu bu, ses getirme konusunda da iyi bir iş çıkarttığını gördük zaten.



1. Roger Waters

Şüpheniz var mıydı? Bırakın Kuruçeşme Arena'yı, Türkiye konser tarihinin en çok ilgi çeken, en çok beğenilen, yıllar sonra bile hatırlandıkça insanları orgazma sürükleyen bir konser seyrettirdi Waters bize. Konser haberini duyduğu gün ağlamaya başlayan insanların, konseri seyrettikten sonra bir daha müzik dinlememeye yemin etmelerine şahit olmak pek de şaşırtıcı olmadı. Waters, çıtayı çok yükseltti.



Share This
Subscribe Here

6 yorum:

fatih on 2/9/09 3:59 ÖS dedi ki...

çok güzel bir konu ve çok güzel bir yazı. inşallah daha büyük şovları destekleyecek arenalarımız da olacak (ve dolacak) gelecekte. o zamana kadar kuruçeşme forever!

pinksatellite on 2/9/09 4:54 ÖS dedi ki...

ahh kaçan konserler ahh:S

İpek Burcu Şaşmaz on 2/9/09 11:05 ÖS dedi ki...

roger waters en iyi konserdi kesinlikle. hatta şimdiye kadar izlediim en leziz konserdi galiba. evet öyle.

operadaki fantom on 6/9/09 8:12 ÖS dedi ki...

1-listede REM nerede yahu?

2-iki konsere de gitmiş biri olarak ben kesinlikle lenny'i kylie'nin arkasına atmazdım:)

Adsız dedi ki...

deep purple performansıda süperdi ama listede yok.

Adsız dedi ki...

Mark Knopfler konseri de büyüleyiciydi..

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa