9 Eylül 2009 Çarşamba

Top 10: Leonard Cohen


Konserinden sonra listesi de geldi.



Türk müzikseverlerin onyıllardır hayallerini süsleyen Leonard Cohen, çok rahat bir şekilde konseri en çok beklenen isimler arasında sayılabilir. Türkiye'ye "gelememesi" bir klasik haline dönüşmüş isimler arasına katılmasına ramak kala, menajeri tarafından dolandırıldı Cohen. Böyle bir şeye sevinmek mantıklı değil elbette; ama Cohen'i Türkiye'de seyretmenin yegane yolu bu idiyse, varsın öyle olsun.

Yıllar sonra dönüp bakıldığında, "vay anasını, ben de oradaydım" dedirtecek bir konser performansı sergilediğine şüphe yok. Tabi şu da var, bu sene gerçekleşen bütün konserlere giden bir insan bile beğense de beğenmese de Cohen'i seçerdi muhtemelen, bundan da az çok eminim. Sonuçta Cohen bu, yerine başka birisini tercih etmek o kadar da kolay değil. Yaptığımız ankette, 2009'un en iyi konserinin Leonard Cohen'e ait olduğunun belirlenmesiyle birlikte bizim de bir Leonard Cohen Top 10 yapmamız kaçınılmazdı. Bu listenin öznel olduğunu da belirtmek gerek elbette.


10. First We Take Manhattan


9. Suzanne



8. So Long, Marianne



7. Famous Blue Raincoat



6. Hallelujah



5. Dance Me To The End Of Love



4. Everybody Knows



3. I'm Your Man



2.Take This Waltz



1. Chelsea Hotel #2






Listeyi kılpayı kaçıranlar arasında The Partisan, Waiting For The Miracle, In My Secret Life ve A Thousand Kisses Deep de yer almakta.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa