29 Mart 2010 Pazartesi

Oradaydık: White Rose Movement


26 Mart'ta Babylon'da Londra'lı post punk/electro grubu White Rose Movement sahnedeydi.
İstanbul'da ikinci kez sahne alan grup ve dinleyicileri için performansın ayrı bir önemi vardı: WRM ikinci albümleri çıkmak üzereyken ve tanıtım turnesindeyken, albümün yayınlanması için gereken maddi desteği bulamamaları sebebiyle zor zamanlar yaşadıklarından dağılma kararı verdiler. Son üç konserlerinden birinin de Babylon'daki konser olduğunu resmi web sitelerinden bildirdiler.

Grubu yeni keşfeden dinleyiciler olarak yaptıkları müziğin post punk/electro - indie ve new wave sever bünyeler için tatminkar olduğunu düşünerek konser mekanına vardığımız sıralarda Cem Özel, Can Saban ve Ali Riza Şahenk'ten oluşan, Türk elektronik müziğinin yükseler değerlerinden Wufi sahnedeydi. Edindiğimiz izlenimle, WRM bekleyen kalabalığın Wufi'yi de beğenerek dinlediğini söyleyebiliriz, ki beklentimiz kaliteli Türk gruplarının artması ve var olanların çıtayı yükselterek devam etmeleri elbette.

Saat 00.30 sularında WRM, Brit ihtişamı ile sahneye çıktı. Grubun vokali Finn Vine enerjisi ve sahnedeki kendine has duruşu ile tüm izleyicileri etkiledi. Keyboard çalan ve yeni albümlerinden, benim de oldukça beğendiğim Small and the Witches Revenge adlı parçada vokal yapan güzeller güzeli Poppy Corby-Tuech kadın-erkek tüm kalabalığın gözlerini alamadığı grubun bir diğer elemanı oldu. Yeni albümlerinde ilk albüm ve ep'lerine göre daha elektronik bir sound yakaladıkları anlaşılan grup yaklaşık 1.5 saatlik başarılı bir performans ve tek şarkılık bis ile Türk seyircilerine veda ettiler.

Grup, albümü yayınlamak konusunda zor zamanlar yaşadıklarını belirtiyor olsa da, dinleyicilerini mecbur bıraktıkları bu uzun süreli bekleyişin boşa olmadığını ve bir şekilde albümü kendilerine ulaştıracaklarını belirtiyor. Bize de her ne kadar dağılmış olsalar da "harcanmış bir grup" olduklarını düşünerek üzülmek yerine, yayınlayacakları yeni parçaları merakla beklemek düşüyor. Beklenen albümlerinden "Helsinki" adlı parçalarını Myspace sayfalarından dinleyebilirsiniz.



Aşağıdaki de Small and the Witches Revenge'in Russell Jones tarafından çekilmiş video klibi:


White Rose Movement 'Small and the Witches Revenge' from Russell Jones on Vimeo.
Share This
Subscribe Here

5 yorum:

Aybike Afşar on 29/3/10 12:44 ÖS dedi ki...

vokalin Ian Curtis tripleri zaman zaman bu kadar da olmaz ki ama dedirtse de enerjisi yüksek, güzel bir konserdi.

snw on 29/3/10 9:35 ÖS dedi ki...

Görseller harika, yazı (Y).

Eline sağlık Nağme.

Nağme Öğmen on 30/3/10 12:02 ÖÖ dedi ki...

Cem Berk, teşekkür ediyorum ikisi için de.
Ayrıca evet, Finn Vine'da bir Ian Curtis tavrı ve coşkusu vardı, fakat rahatsız oldum diyemem. =)

Yiğit Arda Türkoğlu on 30/3/10 12:41 ÖÖ dedi ki...

Açıkçası vokalistin tripleri yer yer itici gelse de sahneyi doldurabildiği için biraz beğendiğimi söyleyebilirim. Şarkı söylemediği zamanlarda ise çok iticiydi.


Hatun kızımız da görünümde iyiydi, seste de tatmin ediciydi ama sahnede pek de iyi durmuyordu benim kanaatimce.

Ellerine sağlık Nağme:)

Nağme Öğmen on 30/3/10 12:51 ÖÖ dedi ki...

Araştırdıktan sonra hatunun sahnede grubun kalanına göre daha amatör durmasını "iyimser bir yaklaşımla" sadece 1.5 senedir WRM ile bir arada olmasına ve bu süreçte albüm çalışmaları yapmış olup, pek konsere çıkmamış olmamalarına verdim, tabii böyle olmayabilir de.
Sağol tekrar. =)

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa