16 Nisan 2010 Cuma

Top Ten: Bob Dylan

Madem konserine gidemiyoruz. 



















Çoğulcu değil çoğunlukçu demokrasinin uygulandığı blogumuzda 2010 yazının en heyecanla beklenen konseri anketinden Bob Dylan çıkması bazılarımıza çoğunluk tarafında bulunmanın zorba sevincini yaşatırken bazılarımızı önce meraka, sonra müstakbel biliminsanları olduğumuzdan mütevellit içgözlemlere saldı. Vardığımız sonuçlar belki kimseyi 270 - 325 liralık biletlerden almaya ikna etmeyebilir (daha ucuz biletler tükendi), ama biletini alıp 31 Mayıs'a gün sayan şanslı azınlığın şarkı sözü ezberlemeye başlaması için müşevvik olabilir.


Daha yirmi iki yaşında protest bir alimdi.






Bir şarkının cover'ının orijinalinden iyi olmasının yorumcunun mahareti kadar şarkının kalitesine de bağlı olduğunu öğretti.









"Kalem kılıçtan keskindir" düsturunun en başarılı takipçileri arasında yerini şöyle aldı:






Bilinç akışını benim diyen edebiyatçıdan ala kullanması da cabası.






Pop müzik tarihinin en sürreel aşk şarkılarından birinde Bob Dylan imzası bulunması kimseyi şaşırtmamalı.






Üç akorla şarkı yazıyor olması kimseyi rahatsız etmedi.






Herhangi bir medyada anlatılmış en vurucu biyografilerden birini sekiz dakikaya sığdırmak kolay olmamış olsa gerek.






Üç semavi dinden ikisini amel etmişliği bulunan bir Adem oğlu olarak, inanç sahibi olmanın en temel -hatta biraz da kayıtsız- sebebini bulmuştur.






"En güzel yaşlanan adam" titri için Leonard Cohen'le başabaş götürdüğü yarışta, aslında mizah anlayışının verdiği avantajla bir burun önde olması gerekir:



Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Travis on 20/4/10 11:52 ÖÖ dedi ki...

kaçmazdı konser, kaçıramazdım.. geldi ama ben gidemedim deme lüksüm olamazdı.. nitekim biletleri de aldım.. bayıldım biraz ama en kötü ihtimalle gider abd de dinlerim diyen biri olarak oldukça ucuza kapattıgım da söylenebilir.. çıkma bi biletim daha olabilir belki, ilerde satılıga çıkacak.. bob dylan aşkı satılır mı peki? konser bileti sadece.. evet..

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa