11 Haziran 2010 Cuma

Bir İlk Çağ Masalı Olarak: Efes Pilsen One Love




Festival ve Age of Empires arasındaki ince çizgi...  



Programından yakın zamanda bahsettiğimiz Efes Pilsen One Love Festivali, bu sene eklediği bir "sürpriz" ile müzikseverleri fazlasıyla şaşırtmış durumda: Festivaldeki etkinlik maratonunu başarıyla tamamlayan 30 kişiye, ödül olarak kendileri için festival külfeti çekmeye "razı" görevliler sunulacak. Hayati olarak adlandırılan bu kişiler, maraton şampiyonları adına yemek ve tuvalet sırasında beklemek ya da onları omuzlarında taşımak gibi zorlu görevlerin üstesinden gelerek, seçilmiş 30 kişinin festival süresince birer modern aristokrat olması için ellerinden geleni yapacaklar.

Festival yönetiminin bu sıradışı "etkinliği" hakkında birkaç gün önce iletilen basın bülteninde çok detay bulunmamakta. Ancak şu haliyle hayati projesi, Antik Roma'nın efendisine üzüm vermeden önce her bir tanesini özenle silen ya da banyosundan sonra efendisini itinayla kurulayan (ve bundan gurur duyan!) kölelerini anımsatıyor. Tabii eğer proje bültende açıklandığı şekildeyse, festival yönetiminin bir sonraki hamlesinin seyirciler eğlensin diye hayatileri azgın köpek dövüşlerinde parçalatmak olması da pek muhtemel...

Festivale gidip açıkhavada müziğe doymayı amaçlayan herkese iyi eğlenceler dileriz. Ancak şu haliyle etkinlik maratonuna "büyük ödüle ulaşmak" hırsıyla katılacak olanları, bir daha düşünmeye davet ediyoruz. Zira, (oyunun kurallarından da olsa) bir insana "hadi tuvalet sırasında bekle benim için" demenin 21. yüzyılın festival seyircisine yakıştığını düşünmek çok da mümkün gözükmüyor bizim için.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Aybike Afşar on 11/6/10 6:13 ÖS dedi ki...

one love, one slave.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa