22 Haziran 2010 Salı

Bush Geri Dönüyor


Hazır grunge yeniden yükselişe geçmişken treni kaçırmak olmaz, değil mi?

90'lara ve grunge'a dair ne varsa gün yüzüne çıkmaya başladığı şu günlerde -kendim için üzücü mü, sevindirici mi olduğunu tam olarak idrak edemediğim- bir reunion hadisesi gerçekleşiyor: Bush geri dönüyor.

Grubun esas adamı Gavin Rossdale dün ABD'nin ünlü radyo istasyonlarından KRQO'ya konuktu. Program esnasında sürprizler birbirini kovalamış; önce kimsenin yeniden biraraya geldiklerinden haberi olmadıkları Bush'un yeni şarkısı Afterlife dinletilmiş, ardından 9 yıl sonra çıkaracakları yeni albümün ismi (Everything Always Now) ve albümü Ekim ayında çıkacağı açıklanmış.

Bilindiği üzere Bush, Atlantik'in öteki yakasında, İngiltere'de, bir başına 'grunge' yapma hevesi içinde olan bir gruptu. Her ne kadar ABD'de büyük bir başarı yakalasalar da Bush'un yaptığı müzikten haz etmeyen, grubun kötü bir Seattle kopyası olduğunu iddia eden bir kitle de vardı. Çünkü yaptıkları müzik gereğinden fazla Seattle gruplarını andırıyordu ve 'grunge' şekli şemaline ekledikleri en ufak bir katkı yoktu. Tam da grunge grupları yeniden yükselişe geçmişken Bush'un da albüm çıkarma hazırlığı içinde olması, Bush'un yaptığı müziğin samimiyetini yine/yeniden sorgulatıyor, 'kitle'nin söylemlerinde haklı olabileceğini düşündürtüyor.

m BUSH by a1075022
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa