25 Haziran 2010 Cuma

Google Ipod'a Karşı

Google Yeni Bir Servis Yaratıyor



Thom Yorke müzik endüstrisine inanmıyor, büyük plak şirketleri zor günler geçiriyor ve tanıdığınız hemen hemen hiç kimse müzik dinlemek için para ödemiyor. Ziyanı yok.

Dünyada Apple'ın Itunes ile iyiden iyiye hakimiyetini kuvvetlendirmesi, Google'ı uyarmışa benziyor. Geçtiğimiz yıl Apple, web üzerinde kullanıcıların müzik biriktirmesini ve müzik paylaşmasını mümkün kılacak bir sistem planlamış ve bu fikir paralelinde LaLa'yı satın almıştı. Ancak LaLa, konuya dair hiçbir açıklama yapılmadan Nisan ayında kapatıldı.

Google bu boşluğu rahat bırakmayacak gibi görünüyor. Temelde ''the cloud'' anahtar kelimesiyle tanımlanan yeni nesil müzik dinleme sistemi, sevdiğiniz/tükettiğiniz müziği webde ortak bir paylaşım alanına bırakmayı ve kendi paylaştıklarınıza ek olarak, diğer kullanıcıların paylaştığı parçalara da erişebilmenizi sağlıyor. Paylaşımın, sosyal medyanın ve anlık epidemiclerin çağında kulağa fena halde mantıklı geliyor.

Sistemin bu yıl sonunda hazır olacağı ve abonelik sisteminin 2011 yılında başlayacağı, tamamı Rolling Stone'da yayınlanan mevzuya dair diğer söylentiler. Hayırlısı, diyelim.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa