28 Kasım 2010 Pazar

Oradaydık: Efterklang





Efterklang 27 Kasım akşamı Babylon'daydı. 


Danimarkalı grup, üçüncü stüdyo albümleri olan Magic Chairs'i İstanbul seyircisiyle buluşturdu.

Aslında onlara bir grup demektense orkestra demek daha doğru olur zira Efterklang'ın çok sesliliğiyle bilindiği bir gerçek. Sahnede yaylılar, üflemeli çalgılar gibi türlü enstrümanları elektronik müzikle harmanlayan, koro ve konuk vokalistlerle harikalar yaratan bu grup, beklendiği gibi dün bunu en güzel şekilde yansıttı Babylon sahnesine. Müziklerinde önceki albümlerine göre sadeleşmeye gittikleri Magic Chairs'i canlı dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyorduk ve sonunda geldi o dakikalar.


Sahneye yarım saat geç çıktılar. Grubun solisti Casper uçaklarının rötar yaptığını ve yetişmek için sokaklarda kalabalığın arasından ellerinde babetlerle Babylon'a ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. İstanbul onlara oldukça içten bir “Hoşgeldin!” demişti anlaşılan. İzleyici kitlesinin heyecanı her halinden belli oluyordu. Çığlıklarla Babylon’u dolduran bir kalabalık vardı ilk dakikalarda. Bunun sonrasında solistin bağırıp çağıran seyirciyi taklit edişi görülmeye değerdi. 

Full Moon'la başlayan konser Alike ve Scandinavian Love ile devam etti. Grup, sahnenin her yerindeydi ve Magic Chairs'i adeta yaşattılar izleyiciye. Her an sahnede olduklarını da söyleyemeyiz. Mesela Casper'ın sonrasında da Rasmus'un (bass gitar) 2. kata tırmanışına da şahit olduk. Önceki albümlerinden parçalara da yer verdiler ve ilerleyen dakikalarda seyirciyle uyum güzel bir seviyeye ulaştı. Sonunda grubun sahnedeki hareketliliği ve enerjisi seyirciye de geçmişti. Bu değişim onların da yüzünden okunuyordu. Mirador'la kuzeyden masallar anlattılar, Modern Drift'le ayrıldılar sahneden. Ve tabii ki tekrar çıktılar. Seyirciden tam bir sessizlik istedikten sonra Cutting Ice to Snow çalmaya başlamaları konserin seyirciyi en heyecanlandıran kısmıydı. 



Efterklang, Babylon'u tıklım tıklım dolduran insan topluluğuna harika bir gece yaşattı. Bize de tatlı ''hatıra''ları ve  bir dahaki gelişlerini beklemek kaldı.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Avaz Avaz da ne çok geziyor yahu!:) Bu ara her yerdeler:)

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa